Saveti za leto koje morate znati!

Leto je gotovo stiglo i vrlo smo uzbuđeni! Ali, kako temperature rastu provodimo više vremena na otvorenom, pa takođe moramo preduzeti odgovarajuće sigurnosne mere u zaštiti od sunčevog zračenja. Evo naših najboljih saveta o tome kako ostati zaštićen tokom celog leta!

NEKA ZAŠTITA BUDE RITUAL 

Čak i ako sunce ne sija, morate svakodnevno nanositi kremu za sunčanje. To je zato što do 80% štetnih UVA i UVB zraka može proći kroz oblake. To su UVA zraci koji su odgovorni za prerane znakove starenja kao što su bore i smeđe mrlje, zato pazite da zaštitite izložena područja s ZF 15 i više.

 

Preporučijemo:  NovAge Ecollagen dnevna krema sa ZF 15 i NovAge Ultimate Lift dnevna krema

ZAŠTITNI FAKTOR 

Zaštitni faktor meri efikasnost krema za sunčanje koje vas štite od UVB zraka koji uzrokuju opekotine. To je pokazatelj koliko vremena možete provesti na suncu kada nanesete zaštitni faktor, a da ne izgorite. Jednostavna formula znači da ako normalno provodite 10 minuta na suncu bez opekotina, ZF 15 će vam omogućiti da budete 15 puta duže na suncu, dakle 150 minuta. Ali zapamtite da ZF samo usporava štetu, a ne sprečava je! Zato nosite i laganu i prozračnu letnju odeću.
Preporučujemo: Oriflame Sun Zone

 

PEGICE

Jeste li znali da su pege zapravo znak oštećenja od sunca? Nastaju kada melanociti, pronađeni u vašim stanicama kože preterano luče pigment melanin. To je melanin koji prirodno štiti vašu kožu od UV zraka – poput suncobrana za hlad! Štitite sebe (i svoju obitelj) od izgaranja i uvek nanesite zaštitu od sunca. Obratite posebnu pažnju na područja poput lica, ramena i ruku.

Preporučujemo: NovAge dnevna krema sa ZF 50

DOVOLJNA KOLIČINA

Kaže se da većina ljudi primenjuje samo 25-50% preporučene količine kreme za sunčanje. Trebate primeniti ekvivalent male čašice kreme za sunčanje na svoje telo 15 minuta pre nego što izađete napolje. I ne zaboravite ponovo primenjivati svakih nekoliko sati, posebno ako plivate, znojite se ili brišete kožu.

ZAŠTITITE USNE

Koža na usnama je jednako sklona oštećenju od sunca kao i koža na vašem licu. Dakle, zaštitite ih od UV zraka s balzamom za usne koji sadrži ZF.

 

Preporučujemo Giordani Gold balzam za usne sa ZF 12.

Tekst: Fotografije: Getty images