3 tajne nošenja parfema za koje niste znali

Svako od nas ima svoj način da koristi parfem, ali neki trikovi funkcionišu bolje od drugih. Istražite neke od njih kako biste iskoristili vaš parfem na najbolji način!

1. NAJBOLJI NAČIN DA PROBATE PARFEM

Ako koristite samo uzorke parfema da biste ga probali, to prosto nije dovoljno. U stvari, tako nećete saznati kako zaista stoji na vašoj koži. Najbolji način da iskusite stvarnu aromu mirisa je direktno nanošenje na kožu, poželjno na zglob ili tačke pulsa. Obe tačke su jake pulsne tačke i imaju visok protok krvi koji povećava temperaturu kože, a toplota pomaže širenje mirisa. Na ovaj način ćete primetiti da li se parfem menja kada je u kontaktu sa molekulima vaše kože, a imaćete i predstavu o tome koliko je miris dugotrajan. Najzad, da biste stvarno doživeli miris, ostavite da se potpuno osuši i sačekajte 3 minuta da osetite puni miris. Zatim odvojite svaki minut da biste videli kako se to menja.

2. KAKO DA VAM MIRIS DUŽE TRAJE

Neki sastojci u parfemu mogu se lako razložiti, što dovodi do toga da se miris izgubi . Vrlo se lako zaboravi koliko je miris delikatan. Mirisna, esencijalna ulja i sadržaj alkohola se vremenom menjaju. Držite bočice parfema daleko od sunčeve svetlosti, toplote i vlažnosti i čuvajte ih na tamnijem mestu na sobnoj temperaturi.

Želite da se duže oseća na vašoj koži? To je bar lako! Počnite tako što ćete hidrirati kožu losionom za telo bez mirisa. Hidrirana površina vaše kože čuva mirisne note. Osim toga pošto toplota aktivira parfem, pulsne tačke na telu su najbolja mesta za nanošenje mirisa. Ove tačke nalaze se na vašim zglobovima, iza vaših ušiju, sa unutrašnje strane lakta, na prevoju kolena i na člancima. Najbolje mesto da stavite parfem je vaša kosa, ali pošto parfem obično sadrži puno alkohola to može isušiti vaše pramenove. Preporučujemo vam da nanesete malu količinu na četku za kose i potom pročešljate kosu – efekat je sjajan.. 

I na kraju ali ne i najmanje važno, nemojte utrljavati miris na kožu, pustite da se sam upije. Voila, vaš parfem je spreman da traje celog dana!

3. DA LI DA STAVITE PARFEM DIREKTNO NA KOŽU ILI PREKO ODEĆE? 

Parfem koji se nanosi na odeću će obično duže trajati čak do sledećeg pranja (ponekad čak i duže od toga). Nažalost, nanošenje mirisa na vašu odeću može ga dosta razblažiti. Vaš miris isparava jer molekuli ulja reaguju na toplotu vaše kože. Pošto vaša koža igra veliku ulogu u efektu koji miris ima, dosta ćete propustiti ako ga nanesete samo preko odeće a propustićete i posebnu notu koju mu dodaje vaša koža.  Idealno je da ga nanesete malo i na odeću i na kožu, na bar jednu pulsnu tačku vašeg tela. Tako ćete moći da nosite vaš omiljeni miris i da istovremeno uštedite vreme i još lepše izrazite vašu ličnost!

 

Odaberite vaš omiljeni miris ovde

Tekst: