PRIRODNA NEGA KOSE

Prirodna nega kose danas ima potpuno novo značenje. Proizvodi koje danas koristimo za negu kose imaju kvalitetniju formulaciju i utemeljeni su na prirodnim sastojcima više nego ikada pre.

                                                      ŠTA JE PRIRODNA NEGA KOSE?

Iako je teško opisati šta tačno znači prirodna nega kose, jedna je činjenica vrlo jednostavna – formulacije ovakvih proizvoda sadrže ekstrakte biljaka iz prirodnog uzgoja. Ovi su sastojci izdvojeni mehaničkom obradom, a ne hemijskim procesima.

PRIRODNI SASTOJCI KOSE

TANKA KOSA

 Tanka kosa voli negu koja sadrži ekstrakt meda i mleka. Med je odličan za omekšavanje kose ima negujuća svojstva. Takođe hrani kosu amino-kiselinama i vitaminima. Mleko je takođe prirodni sastojak koji je bogat proteinima što osigurava hidrataciju kose. Mleko obiluje vitaminima A ii B6 koji kosu čine mekanom i sjajnom.

Preporučujemo: Milk & Honey


Verujemo da prirodni sastojci treba uzimati iz biljaka ili ostalih prirodnih izvora.”

SUVA KOSA

Pranje, četkanje i sušenje kose je može učiniti suvom i beživotnom. Ukoliko imate problema s vrlo lomljivom i krhkom kosom, arganovo ulje je bogato vitaminom E, antioksidantima i zasićenim masnim kiselinama koji su savršeno hranjivi tretman za kosu ovog tipa.

Arganovo je ulje zahvaljujući svojim sastojcima jedno od najcenjenijih ulja kad je u pitanju poboljšanje elasticiteta kose i smanjenje “elektriciteta” u kosi. Arganovo ulje je vekovima korišćeno u nezi kose.

Preporučujemo: Eleo

PERUT U KOSI

Verovatno ste čuli da je ulje čajevca blagotvorno u borbi protiv akni i ublažavanju problema masne kože. Ali i kosi su potrebni umirujući sastojci kako ne bi bila iritirana i kako se ne bi perutala.  Ulje đumbira je takođe poznato po svojim umirujućim sastojcima dok salicilna kiselina deluje protivupalno i preventivno.

Preporučujemo: Hair X DANDRUFF

OŠTEĆENA KOSA

Akacija je ponekad nazivana i “voćem za kosu” jer čisti kosu. Prirodno nežna, ulja akacije uravnotežavaju PH kiselost prirodnih ulja kose. Idealna je za one koji vole botaniku u nezi kose. Ukoliko vam treba nešto intenzivnija nega svakako preporučujemo Moringa drvo takođe zvano i Drvo života jer ima izuzetno hranjive sastojke i više vitamina A nego šargarepa i više vitamina C nego limun.

Preporučujemo: Hair X SHINE REVIVER 

OBOJENA KOSA

Ulje bogato hranljivim sastojcima primereno za oštećenu i “gladnu” kosu je takođe i Baobab. Dobijeno iz drveta Baobaba ovo ulje sadrži vitamine A, D, E i F, koji obnavljaju i pomlađuju kosu dok je Omega 3, 6 i 9 masne kiseline oslobađaju slobodnih radikala i obnavljaju dužinom cele vlasi.

Preporučujemo: Hair X COLOUR PROTECT

Tekst: Fotografije: Shutterstock