Kojeg je mirisa sreća?

Sreća ima vrlo određeni miris. Zadnje studije dokazuju da ljudi komuniciraju pozitivne emocije poput sreće putem mirisa. Iako je parfemska industrija već odavno u bočice “zarobila” slatke molekule vredi podsetiti se koje su to omiljene note koje tražimo kao miris sreće.

JAGODE

Sveže, slatke jagode su ne samo ukusne već dokazano povećavaju koncentraciju i usredsređenost.  

LAVANDA

Uobičajen sastojak  mirisa, lavanda je poznata kao miris koji opušta i smiruje. Ukoliko se nađete u stresnoj situaciji i želite se opustiti, lavanda je pravi miris za vas. 


VANILA

Slatkog mirisa, vanila takođe smanjuje stres i anksioznost. Savršen je miris kada težite za samopouzdanjem i optimizmom. 

JASMIN

U aromaterapiji jasmin je često korišćen kao antidepresiv. Ovaj delikatni, slatki miris ima neverovatnu moć podsticaja energije i oslobađanja od osećaja stresa.   JABUKE & KRUŠKE

Osetite energizujući miris jabuka i krušaka. Ove divne note takođe pomažu i u borbi protiv anksioznosti. 

CITRUSNO VOĆE

Narandže, limuni i grejp su ne samo dobri za vaše zdravlje već su odlični i za podsticanje dobrog raspoloženja. Citrusni su mirisi odlični za održavanje budnosti pa nanesite mirise s ovim notama kada želite osećaj euforije i sreće.  

  

MIRIS SVEŽE POKOŠENE TRAVE

Miris sveže pokošene trave će vas učiniti srećnima i opuštenima. Ukoliko nemate travnjak u kojem možete uživati, potražite miris u ovim neodoljivim notama. 

Naš izbor

HAPPYDISIAC 

Kreator mirisa Olivier Cresp, je jedan od najtalentovanijih kreatora mirisa svog vremena. Živi u Parizu i potpisnik je slavnih mirisa poput  “Angel”, Thierrya Muglera i Oriflameovog mirisa “Happydisiac Woman”.

Happydisiac je mešavina mirisa jagoda i neodoljivog egipatskog jasmina, te će vam svakako izmamiti osmeh na lice.

Tekst: Fotografije: Shutterstock