5 četkica za šminkanje koje su vam zaista potrebne

Umetnik je dobar onoliko koliko je dobar njegov alat. Isto važi i za šminku. Ako želite šminku savršenog izgleda, porebne su vam pouzdane i izdržljive četkice. Mi smo izbor smanjili na njih 5, bez kojih nema uspešnog šminkanja.

1. ZA PODLOGU
Kada je reč o puderu, bacite sunđer i koristite četku. Konzistentnost vašeg pudera će diktirati koju četku bi trebalo da koristite. Ako volite kremasti puder koji sve prekriva, koristite pljosnatu četku, a ako volite vazdušastiji puder, pufnasta četka će ravnomerno naneti šminku na vašu kožu..

2. ZA PREKRIVANJE
Četkica za korektor vam je neophodna. Omogućiće vam da utopite tečni korektor u područje ispod vaših očiju, savršeno pokrivajući tamne krugove. Sakrijte nepravilnosti utapkavanjem korektora četkom na njih, ali vodite računa da boja odgovara puderu. 

3. ZA PUDER
Četke za rumenilo i puder moraju da budu meke, okrugle i ravne. Koristite što veće četke sa obe strane kako biste ravnomerno naneli šminku.


4. ZA OČI
Za šminku za oči, najbolje je da imate dve četke u vašem priboru za šminkanje. Želećete četkicu srednje veličine za nanošenje šminke na kapke i malu čekicu sa vlaknima pod uglom, za dodatnu definiciju. Koristite manju četkicu da obojite trepavice. Četkicu sa vlaknima pod uglom možete koristiti i za definisanje obrva. 

5. ZA USNE 
Eksperti za lepotu ne mogu bez četkice za usne. Pomoću nje ćete naneti boju ravnomerno, definisati vaše usne i obezbediti precizno nanošenje. ČEtkica za usne će učiniti da vaš ruž duže traje i nikada se nećete vratiti na staro.


Tekst: