Tri načina da ublažite bore i da održite kožu glatkom

Kada se fine linije pretvore u bore koje više ne možete da popravite kvalitetnim noćnim snom i jednostavnom hidratantnom kremom, vreme je da pronađete nove strategije!

1. Pojačajte kolagen

Kolagenska vlakna funkcionišu skoro kao skele – daju potpuru koži da bude jedra, čvrsta i glatka. Kako starite proizvodnja prirodnog kolagena se usporava, što znači da skele postaju slabije, što se vidi u obliku bora. Dobra vest je da možete da povećate nivo kolagena!

Za mnoge sastojke se tvrdi da pojačavaju kolagen, a peptidi su jedan od najinteresantnijih.Ali, postoje stotine različitih peptida koji nude različite pogodnosti. 

Patentirana Tripeptidna tehnologija je najbolja kombinacija tri različita peptida izdvojena iz pšenice, pirinča i kvasca, koji nude snažnu aktivnost za jačanje kolagena.

2.  Pojačajte hidrataciju

Zajedno sa strukturom kolagena, molekuli hijaluronske kiseline (HA) koji zadržavaju vlagu pomažu da koža ostane hidrirana i glatka. Ali baš kao i kod kolagena, prirodno snabdevanje hijaluronskom kiselinom se smanjuje kako starite. Jednostavno jačanje ovog vitalnog izvora hidratacije može momentalno da pomogne da se bore izglade.

HA se nalazi u mnogim proizvodima za negu kože ali često sa molekulima velike molekulske mase koji ne mogu da se apsorbuju. Potražite proizvode sa hijaluronskom kiselinom male molekulske mase koji se apsorbuju dublje ispod površine kože. 

3. Zaštitite kolagen i  hidrataciju

Agresori u koži mogu uticati na kolagen i hijaluronsku kiselinu i dovesti do njihovog slabljenja. Kao čuvar mladosti, ekstrakt matičnjih ćelija runolista je poznat po tome da štiti od razgradnje i kolagen i hijaluronsku kiselinu kako bi se usporio razvoj bora.


Ako želite da iskusite efekat ovih sastojaka, pogledajte NovAge Ecollagen moćni set protiv bora koji sadrži sva tri svojstva i smanjuje bore i do 49% - klinički dokazano

 


 

Tekst: