Nega kože
Početna

K-beauty rutina: Kako da kreirate glass skin izgled kože

Published: 9.5.2024. | Author: Andrea Simons

Trend staklene kože je tu da ostane, jer zašto bi ikada dewy, svetlucava, providna koža izašla iz mode? Nastavite da čitate kako biste saznali kako da izgradite svoju sopstvenu rutinu za postizanje staklene kože.

Šta je glass skin?

Pojam "staklena koža" odnosi se na kožu koja je izuzetno čista, svetlucava i providna, nalik na izgled stakla. Ovaj koncept potiče iz korejskih beauty trendova, posebno pojma "medena koža," koji naglašava zdravu, dewy kožu sa intenzivnom hidratacijom. Dok "medena koža" fokus stavlja na hranjenje kože iznutra, "staklena koža" naglašava spoljašnji izgled i teksturu kože. Na kraju, oba pojma teže ka jedrom, hidriranom tenu koji ukazuje na dobro zdravlje kože.
Sa fiziološkog stanovišta, postizanje providnog i dewy izgleda je pod uticajem opšteg zdravlja kože. Hrapavost uzrokovana viškom mrtvih ćelija kože ili sporim obnavljanjem ćelija može dovesti do sivila. Međutim, primarni faktor za postizanje providne kože je adekvatna hidratacija. Stoga je održavanje vlažnosti kože ključno za postizanje željenog staklenog izgleda.

Kako da izgradite glass skin rutinu?

Oni koji su upoznati sa K-Beauty svetom znaju koliko je važno nanositi slojeve proizvoda za negu kože, a postizanje staklene kože nije izuzetak. To znači da uvek možete prilagoditi svoju rutinu svojim potrebama. Sve se svodi na efikasno čišćenje i dodavanje dodatnih slojeva bogate hidratacije kako biste dobili dewy, stakleni ten. Evo predložene rutine koja će vam pomoći da postignete staklenu kožu:

Saznajte više

Korak 1: Dvostruko čišćenje Započnite svoju rutinu dvostrukim čišćenjem, ključnim korakom za održavanje zdrave kože. Dvostruko čišćenje uklanja nečistoće koje doprinose zapušavanju pora i vodene nečistoće poput znoja i starih ćelija kože koje mogu učiniti da naša koža izgleda sivo. Za dvostruko čišćenje, počnite sa Novage+ Comfort Oil-to-Milk sredstvom za umivanje i nastavite sa Novage+ Refresh gelom za čišćenje. Za temeljitije čišćenje, razmislite o uključivanju SkinPro Sonic 3-in-1 sistema - četkicama za čišćenje koja je klinički dokazana kao efikasnija od ručnog čišćenja.
Korak 2: Sprej za lice Nakon čišćenja, počastite svoju kožu hidrirajućim sprejem za lice kao drugim korakom u vašoj rutini za postizanje staklene kože. Optimals Urban Guard 3D sprej pruža osvežavajući nalet hidratacije zahvaljujući antioksidantima iz nordijske smreke. Ovaj sprej za lice može se koristiti i kao dodatna hidratacija tokom dana, posebno u suvim klimatskim uslovima ili u zatvorenim prostorima sa klimatizacijom ili grejanjem.

Saznajte više

korak 3: Esencija za kožu Uvedite esenciju za kožu u svoju rutinu kako biste dodali dodatni sloj hidratacije i ishrane. Odaberite NovAge Skin Priming Essence nakon čišćenja kako biste podstakli obnavljanje ćelija i smanjili izgled proširenih pora. Za autentično K-beauty iskustvo, usvojite metodu 7-skin tako što ćete nežno tapkati kapljice esencije na kožu vrhovima prstiju, jednu kap po jednu do 7 slojeva. Ova metoda može delovati kao da oduzima mnogo vremena, ali nanošenje esencije kap po kap omogućava bolju apsorpciju, dok tapkanje stimuliše kožu.

Korak 4: Anti-ageing kreme za predeo oko očiju Dok koža oko vaših očiju možda ne izgleda kao ključni faktor za postizanje staklene kože, tamni krugovi i podočnjaci mogu značajno uticati na konačni izgled i zato ne zaboravite kremu za oči! Preporučujemo korišćenje Novage+ Bright Intense kreme za oči, formulirane Bio Activating tehnologijama za smanjenje znakova hiperpigmentacije i pojave tamnih krugova.
Korak 5: Bogata hidratacija Da li ste znali da poliglutaminska kiselina pruža četiri puta efikasniju hidrataciju od hijaluronske kiseline? Pošto se staklena koža bazira na hidrataciji, šta bi moglo biti bolje dodatak vašoj rutini od ovih Novage+ Proceuticals 24h moćnih kapi za intenzivnu hidrataciju? Jednostavno nanesite 2-3 kapi direktno na lice i nežno umasirajte u kožu.

Korak 6: Ulje za lice za suvu kožu Ako imate suvu kožu, preporučujemo primenu suvog ulja za lice kao što su Novage+ kapsule za lice nakon hidratacionog boostera. Ovo je odličan dodatak za suve tipove kože kojima ne samo da nedostaje vlaga na površini, već im je potrebno i obnavljanje esencijalnih masti za jačanje barijere kože. Nanesite kapsule kako biste osigurali da vaša koža dobije potrebnu ishranu za sjajan, stakleni ten.
Korak 7: Hidratantna krema Pokrenite hranljivu hidrataciju nanošenjem lagane dnevne kreme na bazi gela. Preporučujemo Optimals Hydra Radiance dnevnu kremu obogaćenu vitaminom C i antioksidansima dobijenim iz smeđe-zelene alge. Ova krema pruža hidrataciju tokom celog dana, poboljšava sjaj kože i pomaže pri balansiranju sjaja lica ostavljajući kožu osveženom i revitalizovanom.

Korak 8: Maska i piling za lice Iako maske za lice i pilinge ne bi trebalo da čine svakodnevnu rutinu, njihovo uvođenje nekoliko puta nedeljno može doneti sjajne rezultate. Piling efikasno uklanja mrtve ćelije kože i podstiče obnavljanje ćelija, što može inače da izaziva nakupljanje i da da koži sivkast izgled. Razmislite o korišćenju NovAge pilingu za regeneraciju kože dva puta nedeljno kako biste otkrili glađu i sjajniju kožu. Dodatno, noćne maske obnavljaju izgubljenu hidrataciju osiguravajući da vaša koža ostane hidrirana i revitalizovana. Za optimalne rezultate, uključite Novage+ Intense Skin Recharge noćnu masku u svoju večernju rutinu nekoliko puta nedeljno. Ovi tretmani dopunjuju vašu rutinu za staklenu kožu tako što pomaže pri održavanju hidratacije i promovisanju zdravlja kože. .
Pogledajte proizvode iz ovog članka
Novage+ Comfort Oil-to-Milk sredstvo za umivanje
Novage+

Novage+ Comfort Oil-to-Milk sredstvo za umivanje

9,99 €

21,00 €

Kutak za inspiraciju

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete
Nega kože
Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR