Nega kože
Početna

Miteseri ili lojne niti - u čemu je razlika?

Published: 9.5.2024. | Author: Andrea Simons

Svi smo već to doživeli, stajali smo ispred ogledala i mučili svoju kožu očajnički pokušavajući da istisnemo sve što liči na mitesere. Ali pokušavajući da se oslobodimo tih tačkica možda samo napadamo lojne niti, a ne mitisere! Saznajte šta su one i kako se nositi sa njima!

Znamo da je kad želite da iscedite nešto na svom licu uvek zaista loša ideja, ali ponekad jednostavno nema pomoći. Ti miteseri moraju da nestanu! Međutim, ako osećate potrebu da ipak iscedite nešto sa svog lica, možda biste želeli da znate da te male sive tačke koje vidite možda zapravo nisu mitiseri, već lojne niti (koje se nazivaju još i lojni čepovi), koje su normalan deo funkcije vaše kože. Dakle, u čemu je razlika?

Šta su miteseri?

Miteseri su oblik akni koji se sastoji od sebuma (masna, voštana supstanca koja pomaže u podmazivanju kože), mrtvih ćelija kože i bakterija koje se skupljaju u folikulima dlake, stvarajući „čep“ koji sprečava da sebum dospe do kože. Kada se „čep“ izloži vazduhu, on oksidira i postaje siv ili crn.

Šta su lojne niti (lojni čepovi)?

Lojne niti se takođe sastoje od sebuma i ćelija kože, ali su obično svetlo bele ili sive boje, a ne crne. Oni ne blokiraju pore kao mitiseri, već umesto toga distribuiraju ulja na površinu kože, pomažući vašoj koži da ostane meka i hidriranaa. Za razliku od mitesera, kada ih uklonite, one će se uvek vratiti, jer bi trebalo da budu tu! Bez obzira na to, bilo da imamo mitesere ili lojne niti, ne želimo da vire iz naših pora! Ali njihovo stiskanje, koliko god zadovoljavajuće bilo, može dovesti do proširenih pora i ožiljaka. Dakle, šta možemo učiniti da smanjimo njihovu vidljivost?

Saznajte više

Kako se osloboditi lojnih niti ili mitesera?

Očistite prljavštinu! Uvedite uklanjanje masnoće pre svoje redovne rutine, poznato i kao dvostruko čišćenje. Dvostruko čišćenje podrazumeva korišćenje sredstva za čišćenje na bazi ulja da biste se rešili nečistoća na bazi ulja i viška sebuma i mitesera, pre upotrebe običnog sredstva za čišćenje. Ovo je temeljna metoda čišćenja koja čini da naša koža izgleda raskošno glatka i čista. Isprobajte naš Novage+ Comfort sredstvo za čišćenje u kombinaciji sa osvežavajućim gelom za čišćenje za savršeno dvostruko čišćenje.Neka kiselina učini svoju magiju! Eksfolijanti poput salicilne kiseline koji se nalaze u celom našem Pure Skin asortimanu za negu kože pomažu u nežnom pilingu kože. Salicilna kiselina zapravo ulazi u pore da bi rastvorila prljavštinu i vezu između odumrlih ćelija kože što ubrzava proces obnavljanja i sužava pore, čineći da izgledaju manje. Preporučujemo vam da koristite Pure Skin za dubinsko čišćenje lica, Purifying tonik i piling.Oljuštite! Nežna maska za peel-off maska kao što je naša Pure Skin pomaže u otčepljivanju pora i uklanjanju nečistoća ili viška masnoće koji se možda zadržava u vašim porama, što znači da ništa neće ostati da iscedite iz pora nakon ovoga!
Pogledajte proizvode iz ovog članka
Novage+ Comfort Oil-to-Milk sredstvo za umivanje
Novage+

Novage+ Comfort Oil-to-Milk sredstvo za umivanje

9,99 €

21,00 €

Kutak za inspiraciju

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete
Nega kože
Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR