Nega kože
Početna

Masaža lica za oblikovanje i blistavost

Published: 18.4.2024. | Author: Claire Allanson

Kada prelistate TikTok primetićete da su ljubitelji lepote i dalje opsednuti masažama lica, i to s dobrim razlogom. Ne zahtevaju igle, lasere ili invazivne alate, ali prednosti za kožu mogu biti impresivne. Želite bolje izvajanu liniju vilice, definisane jagodice ili jedru, blistavu kožu? Pridružite nam se (i naučite trik ili dva) dok delimo naše omiljene savete za masažu lica za jutro i noć.

Pogledajte naš vodič u kome vas vodimo korak po korak kroz savete za masažu lica – vaša koža će vam biti zahvalna.

Savet za povećanje blistavosti

Unapredite svoju masažu lica tako što ćete naneti ulje na kožu pre nego što počnete. Obožavamo da koristimo Novage+ Intense Nourishment uljane kapsule – one daju idealnu količinu za glatko masiranje kontura lica, plus daju vašoj koži sočan blistav sjaj! To je pobednička kombinacija.

Saznajte više

Jutrarnja masaža: Priprema kože za dan

Zablistajte ujutru uz okrepljujuću masažu lica za oblikovanje, podizanje i blistavost!
Sa uljem nanešenim na čistu kožu, počnite od kosti obrva – koristeći kažiprst i palac, primenite srednji pritisak i podignite ka spolja i nagore. Zatim se pomerite nadole da biste definisali jagodice, sipruženim prstima, pomerite se ka spolja, prateći konture lica do ušiju. Završite čvrstim potezima duž linije vilice, klizeći ka spolja palčevima dok kažiprst podržava lice. Ponovite svaki korak 10 puta.

Saznajte više

Šta se dešava s kožom dok spavamo?

DDa li ste znali da vaša koža više radi noću, vraćajući joj zdrav izgled dok sanjate? „Noć je jedno od najboljih vremena za negu kože“, kaže Mišel Mangan, viši naučnik (kozmetičke tehnologije). „Ovo vreme se koristi za obavljanje važnih bioloških procesa, pomažući vašoj koži da se regeneriše i podmlađuje preko noći. Od borbe protiv oštećenja nastalih dejstvom slobodnih radikala izazvanih UV zracima i zagađenjem, do snažnijeg obnavljanja ćelija, regenerisane proizvodnje kolagena i nižih nivoa hormona stresa kortizola, sa sigurnošću se može reći da je termin „beauty sleep“ savršeno dobro odabran.
Optimizujte ovaj proces obnavljanja dodavanjem hranljive noćne maske u vašu večernju rutinu – volimo da nanosimo kožu bogatim slojem noćne maske Novage+ Intense Skin Recharge pre spavanja, tako da se naša koža ujutro budi sjajna i nahranjena.

Noćna masaža: Opušta um

Neposredno pre spavanja završite svaki dan smirujućom masažom lica kako biste opustili um i nahranili kožu – to je savršena noćna rutina.
Nanesite ulje na čistu kožu, a zatim počnite da otpuštate napetost na čelu koja se nakuplja tokom dana - ispruženim prstima, vucite ka spolja koristeći ruke naizmenično 15 sekundi. Sada da opustite područje oko očiju – laganim pritiskom polako pomerajte prste ka spolja duž orbitalne kosti, do slepoočnica. Ponovite 5 puta, pazeći da se previše približite očima (ne želite da ulje uđe u njih). Završite tako što ćete obuhvatiti lice rukama i zatvoriti oči – zadržite 10 sekundi dok opuštate i duboko udahnite.
Pogledajte proizvode iz ovog članka
Novage+ Intense Skin Recharge noćna maska
Novage+

Novage+ Intense Skin Recharge noćna maska

9,99 €

20,00 €

Kutak za inspiraciju

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete
Nega kože
Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR