Nega kože
Početna

Koje su najbolje alternative retinolu za osetljivu kožu?

Published: 9.5.2024. | Author: JULIE GUNN

Retinol je, bez sumnje, jedan od najmoćnijih, najefikasnijih i najpoznatijih aktivnih sastojaka za negu kože. Ali korišćenjem retinola kao i nekih drugih aktvinih sastojaka možete platiti previsoku cenu cenu ako imate osetljivu kožu, možete izazvati neprijatnost.

Nova generacija aktivnih sastojaka protiv starenja

Srećom, postoji nova generacija aktivnih sastojaka za negu kože koje mogu da se takmiče sa najboljim od najboljih za snažan efekat protiv starenja uz nežno dejstvo – Bioaktivne Novage+ tehnologije.
Bioaktivne tehnologije su prirodno dobijeni aktivni sastojci sa snažnim dejstvom, koji deluju u savršenoj harmoniji sa kožom, aktivirajući sopstvene biološke mehanizme za obnavljanje, regeneraciju i zaštitu. Kada se razvijaju ove tehnologije, što često zahteva mnogo godina istraživanja, one se uvek uporede sa aktivnim sastojcima zlatnog standarda kao što je retinol, nikada se ne zadovoljavajući rezultatima koji nisu jednako dobri, bolji, brži ili – što je najvažnije – nežniji. Upoznajte nekoliko ovih tehnologija, koje bi mogle da vam promene život ako imate osetljivu kožu!

1. Moćan kao retinol, samo nežniji

Prebolite retinol, postoje novi aktivni sastojci! Bio Collagen Pro, tehnologija prirodnog porekla iz zrna divljeg indijskog pasulja, aktivira sopstvene ćelije fibroblasta kože kako bi proizvele više kolagena, kao i ubrzava ćelijsku obnovu kože, kako bi je učinla debljom i izgladila duboke bore. Bio Collagen Pro je pokazao u kliničkim ispitivanjima da je efikasan kao retinol na bore (1), ali ono što Bio Collagen Pro čini boljim je to što je nežniji, izbegavajući tipične neželjene efekte retinola kao što su crvenilo, ljuštenje i ljuspanje. Bio Collagen Pro tehnologijui možete pronaći u Novage+ Wrinkle smooth kremi za predeo oko očiju i serumu.

Saznajte više

Bio Collagen Pro tehnologiju možete pronaći u Novage+ Wrinkle Smooth kremi za predeo oko očiju i serumu

2. Nežna alternativa retinolu za opuštenu kožu

Pored povećanja kolagena za borbu protiv bora, retinol takođe povećava proizvodnju elastina kako bi se vratio elastičnost opuštenoj koži. Za podizanje i učvršćivanje kože bez neprijatnih neželjenih efekata retinola, Bio Aspartolift tehnologija bi mogla biti savršena aktivna za vas – istraživanja su pokazala da deluje jednako efikasno kao retinol na elastičnost kože (1), dok je dovoljno nežna za osetljivu kožu. Bio Aspartolift je patentirana tehnologija – jedinstvena i ekskluzivna za Novage+ – za podizanje i učvršćivanje bez crvenila, isušivanja ili ljuštenja, pogledajte Novage+ Lift + Firm kremu za predeo oko očiju i serum.

Nežna borba protiv hiperpigmentacije

Postoji mnogo aktivnih sastojaka koji ciljano deluju na hiperpigmentaciju, a kojična kiselina je jedna od najboljih. Ali kao i mnoge kiseline, može biti prilično gruba prema koži. Naučnici koji su radili na Novage+ proizvodima proveli su 11 godina tražeći aktivno sredstvo koje ima moć da bude efikasno protiv hiperpigmentacije, ali dovoljno nežno za osetljivu kožu, a rezultat je Bio Lumilock tehnologija. Ovaj patentirani aktivni sastojak, dobijen iz kore citrusa, efikasno inhibira prekomernu proizvodnju melanina, vidno smanjujući znake hiperpigmentacije poput tamnih fleka i značajno posvetlivši i ujednačivši nijansu kože.

Kako se nežno izboriti protiv hiperpigmentacije?

Bio Lumilock tehnologiju možete pronaći samo u Novage+ Bright Intense kremi za predeo oko očiju i serumu

Nežan način za tretman kod izbijanja nepravilnosti kod odraslih

Bubuljice i ostale nepravilnosti tena u u odrasloj dobi mogu da nas frustriraju, posebno zato što mnogi tretmani sadrže jake kiseline i ne pokazuju mnogo poštovanja prema osetljivoj koži. Prekomerna proizvodnja sebuma je jedan od glavnih uzroka ove pojave kod odraslih, i tu dolazi do izražaja Novage+ Bio Sebum Control tehnologija, tehnologija prirodnog porekla iz ačiote deluje na lojne žlezde kako bi regulisala prekomernu proizvodnju sebuma kako bi sprečila izbijanje nepravilnosti, bez isušivanja kože. Takođe deluje u saradnji sa ćilibarnom kiselinom – koja vrši piling poput salicilne kiseline, ali nežnije.

Bio Sebum Control tehnologija se može naći u Novage+ Blemish + Age Defa serumu, i kao što ime govori, ovaj serum takođe ima svojstva protiv starenja! Sadrži patentiranu tehnologiju Oripeptide-3, tri peptida iz kvasca, pirinča i pšenice, koji podstiču proizvodnju kolagena u koži kako bi izgladili fine linije i bore. Ako ste tražili proizvod protiv starenja, ali ste zabrinuti da biste uznemirili svoju osetljivu kožu i neželjene pojave, ovo serum za vas!

Podrška za snažnu i zdravu barijeru kože

Da bi se izbegla osetljivost ili burnija reakcija kože, neophodna je jaka i zdrava barijera kože koja će pomoći da se zadrži vlaga - i da se izbace neželjene stvari! Novage+ sredstva za čišćenje, dnevne i noćne kreme sadrže bioaktivne tehnologije, ​​koje su usmerene na snagu i zdravlje kožne barijere. Dok prekomerno čišćenje i gruba sredstva za čumivanje mogu poremetiti barijeru kože, Novage+ sredstva su formulisana sa tehnologijom Bio Lipid System, dizajniranom da ukloni sve što ne želite na svojoj koži, ali da sačuva taj dragoceni lipidni sloj. Bio Re:Barrier tehnologija, prisutna u svim Novage+ noćnim kremama jača kožnu barijeru čak i bolje od niacinamida! (1). A Novage+ dnevne kreme su formulisane da podrže vitalni lipidni sloj kožne barijere, sa Bio Ceramides Pro, jedinstvenom kompozicijom lipida identičnih koži.

Dakle, to je to! Za moćnu akciju protiv starenja kože koja je dovoljno nežna za osetljivu kožu, pogledajte Novage+ sa bioaktivnim tehnologijama. Možete da prilagodite sopstvenu rutinu ili da izaberete neki od unapred pripremljenih setova – i klinički je dokazano da svaka rutina daje najmanje 7 puta bolje rezultate od samog sredstva za čišćenje i hidratantne kreme. Uradite našu digitalnu dijagnozu kože da biste pronašli svoju savršenu Novage+ rutinu već danas!
Pronađite svoju idelanu NovAge+ rutinu!

Pronađite svoju idelanu NovAge+ rutinu!

Poručite proizvode
Novage+ Wrinkle Smooth krema za predeo oko očiju
Novage+

Novage+ Wrinkle Smooth krema za predeo oko očiju

25,00 €

Kutak za inspiraciju

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete
Nega kože
Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR