5 uloga na svadbi i izgled koji treba da ih prati

Nije tajna da venčanja znače i mnogo (i još više) fotografija. Bilo da ste mlada, kuma, mladina mama ili gošća, želećete da blistate – a evo i kako.

MLADA

Vaše venčanje biće jedna od najlepših uspomena u životu. A vi ćete, draga nevesto, bez sumnje biti predmet pažnje svih prisutnih. Kako da budete sigurni da izgledate najbolje moguće? Jednostavno je: budite VI! Odaberite nijanse koje volite – ovo nije trenutak da eksperimentišete sa tamnim ružom prvi put u životu. Ukoliko će za vaš izgled biti zadužen šminker, pripremite mu fotografije stilova koji bi došli u obzir i na probi obavezno obucite našto belo – tako ćete biti sigurni da nijanse šminke dovoljno naglašavaju vaš izgled i da nećete delovati bledunjavo. Takođe izbegavajte najnovije modne trendove, kao što su grafički motivi na očima ili prenaglašene konture lica, vi želite da budete zadovoljni svojim izgledom i kad budete gledali slike sa venčanja u godinama koje dolaze. 

Sami se šminkate? Pogledajte naš video tutorijal.

MLADINA MAMA

Mladina mama je često najzaposlenija osoba na venčanju, tako da vaša šminka mora odoleti svim izazovima. Želećete da izgledate i da se osećate kao vi, samo bolje; konačno je stigao dan o kome ste maštali svih ovih godina. Izbegavajte sjajne ruževe koji naglašavaju bore i odaberite dugotrajni ruž sa satenskom završnicom. Svetlucavi ruževi metalik sjaja takođe nisu dobar izbor, jer se mogu nakupljati u borama i uglovima. Umesto njih, potražite mat ruževe neutralnih tonova i dodajte mladalački sjaj rumenilom u nijansi koja odgovara vašem tenu. 

KUMA ILI DEVERUŠA

Na dan venčanja vaše najbolje prijateljice, razumljivo je da ćete prvenstveno pomagati njoj kako bi bila zadovoljna i svojim, ali i vašim izgledom. Ako se sami šminkate, proverite sa mladom da li ona ima neku zamisao koje nijanse bi trebalo da koristite. Nabavite  kvalitetnu podlogu za šminku i puder  kao osnovu, a zatim se opredelite za neutralne tonove – i ne zaboravite vodootpornu maskaru! Naravno da želite da izgledate fantastično ali upamtite – ovo je njen dan. 

 

GOŠĆA NA SVADBI

Prvo što treba da proverite su pravila odevanja – svakako želite da budete odeveni kako treba! U zavisnosti od toga šta ćete obući, možete se poigrati sa šminkom. Možda da počnete sa neutralnom osnovom uz  BB kremu, oči ostavite nenašminkane i naglasite usne jarkom nijansom – ove sezone to su nijanse upadljivo crvene. Ili uradite obrnuto: naglasite oči a usne neka ostanu neutralne. Napokon, koliko često ste u prilici da se doterate i provedete sa prijateljima?

PRATILJA GOSTA

Kao pratilja, verovatno ne poznajete mnogo ljudi na venčanju. Zato ćete možda želeti da idete na sigurno kada je izgled u pitanju. Pažljivo pročitajte pozivnicu i pridržavajte se pravila odevanja – možda vam partner može pomoći da budete usklađeni sa stilom drugih zvanica? Ovo je savršena prilika da probate svež izgled kože i  prirodnu šminku – nešto jednostavno. Imaćete mnogo prilika u budućnosti da vaše oči zasvetle neonskim svetlom!
Tekst: Fotografije: Getty Images