5 grešaka kod tretiranja obrva koje nikada nećete ponoviti!

Bujne obrve nikada nisu bile u trendu kao sada, ali nije uijvek lako dostići ih. Kako bismo vam pomogli na tom putu, nabrojali smo najčešće greške kada su u pitanju obrve (koje smo svi činili!) i načine kako da ih izbjegnete.

1. ZABORAVLJANJE PRIPREME

Neuredne, žbunaste obrve, koje su pronele slavne ličnosti, kao što je Kara Delevinj (Cara Delevingne), bile su popularne jedno vrijeme. Ali pune obrve nisu isto što i neodržavane. Začešljajte svoje obrve na gore i u stranu, kako biste dobili odgovarajući oblik. Zatim počupajte sve dlačice koje štrče i ne prate oblik. Dobar osnovni oblik je ključ za savršene obrve!   

2. PREVIŠE TAMNE OBRVE

Svi volimo naglašene obrve, ali neprirodnost jednostavno nije dobra! Kako biste izbegli previše tamne obrve, predlažemo da krenete postepeno i dodajete slojeve dok ne postignete boju sličnu vašoj prirodnoj. Ako teško pronalazite proizvod koji vam odgovara, možda možete da pokušate sa  Setom za obrve  koji vam omogućava da mešate nekoliko različitih nijansi. 

3. NEPRAVILNO ISPUNJAVANJE POVRŠINE OBRVE

Još jedna uobičajena greška je fokusiranje na sredinu obrve. Umesto da imitiraju dlačice nanoseći boju kratkim pokretima, one iscrtaju jednu liniju po sredini obrve. Ako radite ovo, molimo vas, prestanite! To govori o tome da ste korigovali obrve, a cilj je da se postigne prirodan izgled. Neka pogađaju da li ste išta radili.   

4. NE ZNATI KADA SE ZAUSTAVITI 

Ovo je veliki izazov! Ne zato što je jako teško ispraviti, nego zato što se lako zanese i pogreši. Ne brinite, kada naučite ovu jednostavnu tehniku, greške neće biti! Kako biste izbegli neprirodno produžavanje svojih obrva, jednostavno prislonite olovku sa strane nozdrve i poravnajte sa spoljašnjim uglom oka. To je tačka na kojoj vaša obrva treba da se završi. Jednostavno! Kliknite ovde za detaljnije uputstvo o kreiranju savršenih obrva. 

 

5. NEPRIRODAN OBLIK

Ako treba da istaknemo jednu stvar na kojoj insistiramo u ovom vodiču, to je očuvanje što prirodnijeg izgleda obrva. A trend koji je sada na snazi su super- prirodne obrve sa visokim lukom i četvrtastim unutrašnjim krajem. One svakako deluju upečatljivo. Ali i veštački. Zato pokušajte da se oduprete nagonu stvaranja obojenih obrva, i umesto toga naglasite svoju prirodnu lepotu. 

 


Tekst: Fotografije: Kristine Wreyford, Victoria Stillwell