6 saveta stručnjaka za nanošenje maskare

Klasično nanošenje maskare podizanjem i uvijanjem čini se da je najčešći način nanošenja, ali nije jedina opcija. Da biste se upoznali sa novim idejama, podelićemo sa vama 6 načina da postignete prelep izgled očiju!

  1. POMERANJE ČETKICE NAPRED-NAZAD

Volite uvijenost trepavica koja traje? Onda ne biste trebali da nanosite maskaru jednako svom dužinom trepavica! Trebali biste da naneste deblji sloj pri korenu trepavica, pomerajući četkicu napred-nazad, a onda nežno raščešljajte maskaru prema krajevima trepavica. 


2. NANESITE MASKARU VERTIKALNO

Preferirate prirodan izgled? To je jednostavno postići! Sve što trebate da uradite je da okrenete dršku i naneste maskaru četkicom vertikalno. Koristite vrh četkice celom dužinom trepavica. Voilà – duže, prirodnije trepavice u trenu!

3. FOKUSIRAJTE SE NA SREDINU

Ko ne sanja o velikim, okruglim očima? Kako se postiže taj učinak? Počnite time što ćete zamisliti da ste podelili oko na tri dela. Nanesite maskaru samo na unutrašnji dio, koristeći vrh četkice vijugavim pokretima prema gore. Odmah ćete videti rezultate! 


4. NANESITE MASKARU DIJAGONALNO

Drugi način da vam oči izgledaju veće je da nanesete maskaru dijagonalno. Ključno za ovu tehniku je da četkicu provlačite od korena trepavica na gore pod određenim uglom. Za završnicu, posvetite još malo pažnje trepavicama na spoljašnjim uglovima oka.5. PRILJUBITE NEKOLIKO TREPAVICA ZAJEDNO

Ukoliko koristite ovaj naš savet imaćete oči poput lutke, ali nije ga lako postići. Nanesite maskaru u jako velikim količinama i jednostavno pincetom priljubite trepavice jednu uz drugu – slepite ih.

6. UKRASITE UNUTRAŠNJOST OKA

Lepo našminkane oči uvek su pomno namazane trepavice u unutrašnjem kutu oka. Ovo je trik koji osigurava predivan pogled ali vam ruka mora biti pod uglom od 90° . Malo vežbe čini čuda. 

 
Tekst: Fotografije: Getty Images