7 načina da oporavite stopala nakon dana u visokim potpeticama

Svi volimo visoke potpetice, ali nakon celog dana u njima, vaša stopala mogu biti bolna. Bez obzira da li vas bole listovi, imate plikove ili osećate napetost, evo najboljih načina da izlečite stopala.

Zašto vas bole stopala od visokih potpetica? Kada nosite štikle, vaša težina se premešta samo na jastučiće stopala. Vaša kolena i kukovi tada teže ka napred, a leđa se izvijaju unazad da bi se uspostavola ravnoteža. Ovo ne samo da može da dovede do bolova u stopalima, već povređuje noge, kukove i leđa – jao!

Važno je da se brinete o svojim stopalima nakon celog dana u štiklama i odmah lečite bol. Evo najboljih načina da to uradite.

1. POTOPITE STOPALA
Ako vas bole noge ili stopala potopite ih u toplu vodu. U početku bi vas moglo malo peckati, posebno ako imate plikove, ali toplota će pomoći da se umorni mišići opuste. Kada mislite da je dovoljno, osušite stopala i nanesite Feet Up Advanced kremu za oporavak ispucalih peta . Bogata, duboko regenerišuća i umirujuća krema trenutno obnavlja suvu, grubu i ispucalu kožu!

2. LEČITE PLIKOVE
Ako imate otvorene rane, potreban im je hitan tretman. Uvek ih dezinfikujte pre zatvaranja flasterom. Oduprite se iskušenju da probušite plikove; taj mehur je zapravo način na koji vaše telo proizvodi prirodni štit koji kožu ispod nje održava čistom.

3. DOBRO RAZMISLITE
Strpljenje je verovatno nešto što najviše frustrira tokom čitavog procesa. Znamo da imate planove za izlazak i neverovatne cipele za tu priliku! Ali samo ćete stvoriti više problema ako ne sačekate da vam se stopala zacele pre nego što se ponovo obujete. 

Pre spavanja nanesite Feet Up Comfort noćnu hidratantnu kremu za stopala. Formula je dizajnirana da omekšava i umiruje umorna stopala, dok vi koristite svoj beauty sleep.

4. URADITE PEDIKIR
Vaša stopala mogu ogrubeti na tačkama pritiska, gde koža može popucati i postati bolna. Upotrebite Feet Up Comfort kamen za stopala da odstranite žuljeve i nežno uklonite suvišnu kožu. Završite pedikir Feet Up Advanced Rapid Repair uljanim serumom, za koji je klinički dokazano da smanjuje pojavu žuljeva i tvrde kože. Preporučujemo da obratite posebnu pažnju na jastučiće stopala i zadnji deo pete – ove oblasti su pod velikim pritiskom kada nosite štikle! Takođe odvojte malo vremena da sredite nepravilno isečene ili urasle nokte, jer oni mogu biti veoma bolni.

img-1.jpg 

5. UŽIVAJTE U MASAŽI STOPALA
Svod stopala sadrži nekoliko mišića koji rade na stabilizaciji prstiju i podržavanju telesne težine. Počastite se hranljivom kremom za stopala Feet Up Comfort hranljivom kremom za stopala  i masažom tkiva na svodu stopala – ovo će garantovano poboljšati protok krvi i ublažiti bol.

6. HODAJTE BOSI ILI NOSITE UDOBNU OBUĆU
Pustite stopala da se odmore i što više vremena provedite bosi. Kada izlazite, obujte svoju najudobniju obuću ¬ stopala će vam biti zahvalna. Ključno je odabrati obuću koje će podržavati vaša stopala i imati što manje kontakta sa kožom.

7. IZABERITE NAJBOLJE ŠTIKLE
Konačno ste spremni za noćni izlazak? Izaberite par cipela sa potpeticama koje će prijati vašim stopalima! Kada nosite cipele koje su uske ili stežu prirodni oblik stopala, osećaćete više bola. Koristite Feet Up Festive jastučiće za pete  ili izaberite cipele sa debljom potpeticom i većom stabilnošću. Deblja potpetica će vam pružiti bolju ravnotežu i ravnomernije rasporediti težinu na stopalima. 

Dakle, nakon što sledite ove jednostavne korake, nadamo se da ćete ubrzo ponovo biti spremni za noćni izlazak u fantastičnim štiklama!