Posao od 9 do 17: Osnove vaše lepote

Ponekad i samo putovanje do posla može uticati na to da ne izgledamo lepo i profesionalno kad stignemo. Na poslu želite da izgledate, da se osećate i da date od sebe najbolje moguće, pa smo izvukli “iz fioke” ono osnovno uz pomoć čega ćete ostati doterani do kraja radnog vremena.

09.00

Nanošenje šampona za suvo pranje kose ukloniće masnoću sa kose nastalu zbog toplih i vlažnih uslova. Ili, ukoliko je vaša kosa sklona kovrdžanju, držite serum u fioci i nanesite na delove koji su se “oteli kontroli” kada stignete u kancelariju – to će jednostavno ukrotiti neposlušne kovrdže.


10.00

Dan provodite kuckajući po tastaturi računara, rukujući se sa ljudima, podižući telefonsku slušalicu ili mobilni – a to je samo pola od onoga što radite! Ruke čistite i osvežavajte  anti-bakterijskim gelom  i  hranljivom kremom za ruke; oni su osnova kancelarijskog inventara.

11.00 

Grejanje i hlađenje u random prostoru izazivaju oštećenje kože, isušuju je i vode ka nastajanju fleka, nepravilnosti i beživotnoj koži. Nanošenjem na lice  spreja za kožu lica hidriraćete kožu i vratiti joj sjaj i svežinu, sužavajući proširene pore. To je savršen protivotrov za jutarnju krizu.

"Dovoljno je da nanesete svoj omiljeni  ruž  i parfem i već će sve delovati daleko zabavnije"

12.00

Ustajali vazduh u kancelariji ne samo da suši kožu lica, od njega stradaju i vaše usne. Vrlo kvalitetan balzam za usne  koji sadrži ši buter, med ili pčelinji vosak sprečiće pucanje usana, a može se jednostavno nanositi tokom celog dana. 


13.00

Žvaka posle obroka nije uvek dobra opcija – može delovati neprofesionalno tokom važnih sastanaka I prezentacija. Umesto nje, držite putno pakovanje četkice za zube  i paste za zube u svojoj fioci kako biste se osvežili pre ulaska u salu za sastanke.


14.00

Kada umivanje nije moguće, izborite se sa prekomernim sjajem koristeći upijajuće maramice koje će ukloniti višak poslepodnevne masnoće – lako se koriste i neće pokvariti ostalu šminku na vašem licu. Ukoliko vam se učini da će vam sloj kojim ste prekrili lice potpuno spasti kako dan odmiče, držite korektor  na poslu – uvek ga možete naneti na nedostatke. 


15.00

U vreme kafe – pause oči će vam već delovati umorno od celodnevnog gledanja u monitor. Umesto unošenja kofeina, pokušajte da ga nanesete ispod očiju kroz kremu za područje oko očiju. Držite je u frižideru na poslu, kako bi vam pružila osećaj svežine. 


16.00

Niko ne želi da ponovo nanosi kompletnu šminku tokom boravka na poslu, ali ako želite da u trenutku delujete svežije, pokušajte da  ukovrdžate trepavice. Zatim jednostavno nanesite nešto što će posvetleti unutrašnje uglove očiju i liniju brade i – zadatak je ispunjen, a vi delujete sveže. 

17.00

Umesto da nosite na posao ceo neseser sa šminkom, dovoljno je da nanesete svoj omiljeni  ruž  i parfem i već će sve delovati daleko zabavnije. Napustićete zgradu osećajući se sjajno i spremno za nove avanture!

 
Tekst: Fotografije: Getty images