Jutarnja joga za početnike

Hoćete da započnete svoje jutro na uravnoteženiji način? Ova sekvenca joge stvaraće snažnu osnovu i pomoći će vam da pronađete ljubav prema vježbanju. Usredsredite svoj um, uravnotežite svoje tijelo i pronađite neverovatnu novu energiju za dan koji dolazi sa ovom brzom i jednostavnom rutinom!!

 POZDRAV SUNCU  

 Počnite sa raspodelom težine ravnomerno na obe noge. Pronađite mirni, stabilan ritam za vaš dah i fokusirajte se na centriranje. Zatim, duboko udahnite i istegnite ruke iznad glave, a zatim sa strane. Polako preklopite sa kuka, posegnite rukama prema nogama i dodirnite rukama pod. 

PLANK "IZDRŽAJ" POZA

Sa rukama na podu, lagano se nogama odgurnite u pozu kao za sklek. Zglobovi treba da budu ravni na podu, u širini ramena, a noge treba da budu u širini kukova. Dišite duboko i osetite kako vam se kičma izdužuje dok se izvlačite. Izdahnite i spustite svoje telo lagano se spuštajući na pod (držite noge pravo i gurajte ka petama).

KOBRA

Sada, lezite na stomak, postavite laktove ispod ramena. Držite svoje butine paralelno jednu do druge, čvrsto stegnite mišiće i istegnite noge tako da se prsti pomeraju ka zidu iza vas. Sada podignite grudi ka plafonu dok udišete i onda izdahnite dok se okrećete prema podu.

PAS KOJI GLEDA NA DOLE

Iz pozicije kobre, gurnite telo ka gore i postavite ga kao obrnuto slovo "V" sa rukama i nogama stabilnim na podu. Pokušajte da držite kukove podignute prema nebu i ispravite leđa. Ne zaboravite da držite ruke i noge pravo i težina vašeg tela treba ravnomerno da bude raspoređena između ruku i nogu. Držite vrat opušten i vrh glave prema podu. Zapamtite da duboko udišete tokom čitave vežbe. Spustite se polako i dišite dok ne završite ponavljanjem pozdrava suncu.

Ponovite celu sekvencu 6 puta. Zahvalite sebi i svom telu na ovoj novoj energiji i odšetajte se osećajući se centrirano, fokusirajte se i spremite za novi dan. Namaste!

Takođe razmislite o zdravoj ishrani. Uz Wellness ABC pristup to je vrlo lako. 

Tekst: Fotografije: John Buddee/Crosby