Bubuljicama je došao kraj

Sada je "onaj" trenutak. Iznenada ste je ugledali u ogledalu. Crvena i natečena, bubuljica u nastajanju je na vašem čelu, na samoj sredini. Ne paničite - naučićemo vas kako da se nosite sa tim.

Ničija koža je neprestano besprekorna. Čak i poznate ličnosti se bore protiv bubuljica. Kada se radi o njihovom nastanku, radi se o različitim faktorima: možda su u potanju hormonalne promene, pogrešan izbor sredstva za čišćenje lica ili neadekvatna ishrana. Najbolji način za rešavanje ove situacije je da jednostavno ne dopustite da se to dogodi..

 

Redovni piling igra ključnu ulogu, jer uklanja mrtve ćelije i sprečava začepljenje pora. Obavezno hidrirajte kožu nakon pilinga - ipak ne zaboravite da izaberete proizvode koji zadovoljavaju potrebe vašeg određenog tipa kože. Na primer, osetljiva koža često zahteva posebne formule.

Štetni efekti koje velike količine šećera ili ugljenih hidrata mogu imati na kožu opšte su poznati, kao i posledice prekomerno začinjene hrane. Ali da li ste čuli da mleko i mlečni proizvodi mogu takođe biti pogubni za ten? Za početak, konzumiranje velike količine mleka povećava nivo insulina, što zauzvrat podstiče migraciju keratinocita stvarajući ćelije epiderma, što često utiče na zapušenje pora i naravno, stvaranje upala. Mleko takođe sadrži sastojak koji podiže nivo androgena - što dovodi do povećanog izlučivanja sebuma i, opet, do akni. Imajte to na umu kada pripremate sledeći obrok!

 

Da li je bubuljica već tu? Ne brinite, i za to imamo rešenje. Spas je organsko Love Nature ulje od čajnog drveta i limete! Kada primetite prve znakove pojave ove neprijatnostina licu, obavezno upotrebite korektivni stik iz ove kolekcije. Nanosi se direktno na bubuljicu i pomaže u da se ona manje vidi neutrališući pojavu crvenila. Dermatološki testiran i bez parabena odlično će vam pomoći da postignete besprekorni ten tokom vremena.

 

Tekst: Fotografije: Oriflame