Da li frizura vašeg muškarca odgovara njegovoj ličnosti?

Sudeći po podacima koje daje Google, prošla godina je prva u kojoj je interesovanje muškaraca za negu kose nadmašilo interesovanje koje su pokazale dame. Jedan od prioriteta modernog muškarca je pronalaženje odgovarajućeg stila kada je kosa u pitanju, pa zašto im onda ne pomoći ovim vodičem da pronađu savršenu frizuru za sebe.

(THE QUIFF) KIF FRIZURA

Kif je kao ikona. Muškarci su je nosili decenijama, a karakteriše je kraća kosa sa strane a duža gore. Zato što izdužuje lice, odgovara svim uzrastima i oblicima glave. Međutim, ako vaš muškarac ima izuzetno tanku kosu, preporučujemo frizuru koja zahteva manje bujnu kosu. Kako bi kosu srednje dužine pretvorio u kif stil, biće mu potrebni neki proizvodi – neka pokuša sa  HairX Supreme Hold sprej za oblikovanje kose , koji drži a ne lepi kosu.

 

COMB-OVER FRIZURA

Komb-over stil je “oštrija” varijanta kifa. Kosa je podeljena, sa klasičnim razdeljkom sa strane, jednostavna za održavanje. Sudeći po Google-u, ovo će biti stil u trendu ove godine (interesovanje za ovu frizuru je preko 50%), i nešto što će svaki muškarac od stila požečeti na svojoj glavi. Ovo je idelana frizura kod prvih znakova gubitka kose. 

 

KOVRDŽAVA KOSA

Kovrdžava i afro kosa mogu biti izazov – ako imate takvu kosu, znate o čemu pričamo! Kod debele dlake i talasa, muškarac ne sme biti lenj  – biće mu potreban češalj sa široko postavljenim zupcima, dobar regenerator i – ukoliko je suši fenom –  zaštitni sprej protiv toplote.

 

 

 

MAN BUN FRIZURA

U 2015. godini  “man bun” je bio mejnstrim, a deluje da će to i ostati. Stil koji odgovara muškarcima sa gustom kosom i (u idelanoj kombinaciji) sa bradom, može biti sa kompletno dugom kosom ili izbrijano sa strane. Upozorenje: za dužinu koju zahteva men bun potrebno je vreme, tako da vas očekuje period čudnih oblika srednje dužine – možda će mu, na neko vreme, biti potrebna kapa ili šešir!

 

 

OBRIJANA GLAVA

Obrijana glava odgovara muškarcima koji imaju lep oblik glave. Stil koji odražava samopouzdanje i muškost, idealan je kada je kosa tanka ili je počela da ga napušta. Oprez kod veoma istaknutog čela!

 

 

DUGA KOSA

Duga kosa ostavlja utisak! Ona može naglasiti fine crte lica pa, ako vaš muškarac ima “bejbi fejs”, možda treba d izbegava ovaj stil. Kod oblikovanja, gelovi i voskovi su najbolji za formalne prilike. Ali uskoro možete očekivati da će od vas pozajmljivati  šampon i regenerator  – i njegovoj kosi će biti potrebna nega! Kao što mi žene već znamo, nehajan stil ne podrazumeva izostanak nege.


Tekst: Fotografije: Getty images