Vodič urednika: Kako kupovati na rasprodajama

Vreme je rasprodaja i uvijek želimo „da ulovimo“ nešto dobro i jeftino. Ali, vrlo je lako završiti sa mnogo stvari koje vam na kraju ne trebaju i ne koristite ih. O čemu biste trebali da vodie računa kada kupujete na rasprodajama? Evo kratkog vodiča!

ZNAJTE ŠTO VAM TREBA

Pre nego što počnete sa kupovinom, očistite vašu make-up torbicu. Bacite sve polomljene proizvode kao i one kojima je istekao rok trajanja i rešite se svega što niste jako dugo nosili. Onda ustanovite šta nedostaje. Napravite listu potrebnih proizvoda i fokusirajte se na kupovinu tih proizvoda. Tako ćete sprečiti bilo kakvo impulzivno trošenje.

FOKUSIRAJTE SE

Zabavno je eksperimentisati sa novim nijansama i proizvodima, posebno kada niža cena ukloni neke od rizika kupovine. Ali uvek se zapitajte: „Da li ću ja stvarno ovo koristiti?“ Ako se dvoumite, nemojte da kupite taj proizvod. Nije u pitanju dobra ponuda ako te proizvode nikad ne koristite.

PITAJTE STRUČNJAKE

Mučite se odabirom između dva ili tri proizvoda? Pitajte Oriflame saradnika za savet. Oni vam mogu pomoći u odabiru proizvoda koji su vam na raspolaganju i bolje razumeju vaš lični ukus i potrebe. 

PROČITAJTE ONLINE OCENE

Još uvek ste neodlučni? Pročitajte ocene online. Komentari su iskreni i objektivni i ostavljaju ih drugi korisnici online. Ovo je odličan način da proverite da li je taj proizvod baš za vas.

SHVATITE VREDNOST PROIZVODA

Popusti  će vam privući pažnju, ali ne zaboravite na vrednost posebnih ponuda – ponekad se one više isplate i nude bolje proizvode. 

ODREDITE BUDŽET

Odlučite koliki budžet ste spremni da izdvojite za kupovinu i držite se toga. Kupljeni artikli nisu vredni šoka na kraju meseca!

ZNAJTE KADA DA KAŽETE NE

Neke proizvode nikada nećete naći na rasprodaji. Ako žudite za novim setom za negu kože, ne trošite novac bezveze na nešto drugo. Umesto toga, stavite novac sa strane i uštedite za proizvode koji su vam zaista potrebni. 


Tekst: