Pronađite savršenu nijansu ruža za vas!

Da li ste ikada videli predivnu nijansu ruža na svojoj prijateljici? Niste jedina koja ima takvo iskustvo. Ruževi za usne izgledaju vrlo različito na ljudima, u zavisnosti od podtona njihove kože. Nastavite da čitate kao biste pronašli baš savršenu nijansu ruža za sebe!

HLADNI TON KOŽE 

Vaša je koža vrlo svetla i ponekad pokazuje znakove crvenila i pege.  Vaš ten lako crveni na suncu i teško poprimate tamnu, bronzanu boju. Vrlo jednostavan način da proverite svoj ton kože je da uporedite vene na svojoj podlaktici. Možete svoj podton jednostavno testirati na osnovu nakita kojeg nosite.  

Ukoliko imate “hladni ton” kože trebate da birate nijanse koje imaju plavi ili purpurni ton. Ukoliko koristite crveni ruž to je dozvoljeno, ali izbegavajte narandžaste nijanse i odaberite tamnije crvene tonove. Svakako vam lepo pristaju tamne nijanse koje lepo naglašavaju kontrast vaše kože.

Preporučujemo: The ONE Colour Stylist – Cranberry Blush

TOPLI TON KOŽE

Vaša je koža srednje tamna i lako crni. Možda imate i vrlo tamnu kožu koja nikada ne pocrveni. Kada pogledate podlakticu, vaše vene imaju zelenkastu boju. Tonovi ruža koji pristaju ovakvom tipu kože su takođe topli. Kad su u pitanju crvene nijanse, onda to znači intenzivno crvene i narandžaste boje. Ukoliko je ton vaše kože vrlo taman dobro će vam pristajati boje borovnice i purpurna boja koja će lepo naglasiti vaš ten. 

 

Preporučujemo: The ONE Colour Stylist – Coral Ideal

NEUTRALNI TON KOŽE

Ukoliko imate poteškoća sa određivanjem boje vaših vena, odnosno oslukom da li su plave ili zelene verovatno imate neutralni ton kože. U ovom slučaju ste prava srećnica.  To znači da možete odabrati iz širokog spektra hladnih, ali i toplih boja. Na neutralnom tonu kože posebno lepo pristaje široki spektar narandžastih, ružičastih, nude i koralnih nijansi. 

 

Preporučujemo: The ONE Colour Stylist – Warm Nude

 

Ukoliko vam se bilo koje od ovih pravila ne sviđa i volite druge nijanse ruža – slobodno ih nanesite! Na kraju krajeva najvažnije je da se osećate lepo i zračite samopouzdanjem.  

 
Tekst: Fotografije: ANNA MÅRTENSSON, KRISTINE WREYFORD