5 stvari koje treba i 5 stvari koje ne treba da radite sa noktima

Ne morate da idete kod profesionalca da biste imali prelepe nokte! Zapravo, kada naučite dobre tehnike, lako je stvoriti izgled noktiju kao da ste bili kod manikira. Evo 5 važnih stvari koje morate imati na umu.

NE: ACETON. Ne uklanjate lak sa noktiju acetonom 

Aceton je previse grub prema noktima i isušuje ih! Zaboravite na njega već danas!  

DA: Sredstvo za skidanje laka sa noktiju bez acetona 

Sredstvo za skidanje laka sa noktiju treba da bude takvo da može da ukloni i lak najtamnijih nijansi a da pritom ne ošteti vaše nokte i zanoktice. The ONE sredstvo za skidanje laka sadrži Vitamin E i druge hidratantne sastojke za negu noktiju.  

NE: NE SECITE ZANOKTICE 

Sečenje ili preduboko potiskivanje zanoktica je velika greška! Koža štiti nokte od bakterije i gljivica, i ako je uklonite možete izazvati infekciju.

DA: HIDRIRAJTE ZANOKTICE 

Hidratacija zanoktica sprečiće njihovo cepanje i ljuštenje. Zato redovno nanosite The ONE kremu za zanoktice kako biste podstakli zdrav rast noktiju.

NE: NE PRESKAČITE OSNOVNI PREMAZ 

Mnoge od nas se ulenje i odmah pređu na lak za nokte. To nije dobro, jer može uzrokovati promene u boji noktiju i skratiti trajanje efekta manikira.

DA: NANESITE I OSNOVNI I ZAVRŠNI PREMAZ 

Tajna dugotrajnog manikira je u tome da adekvatno pripremite nokte osnovnim premazom i učvrstite lak za nokte završnim premazom. Sa The ONE premazom za fiksiranje laka za nokte dobijate i osnovni i završni premaz u jednom!

 

NE: PREVIŠE LAKA ZA NOKTE 

Ovo je verovatno najčešća greška koju pravite kod kuće. Previše laka za nokte u debelom sloju otežava sušenje laka. Mogu se stvoriti mehurići ili nejednakosti boje. To nije lep prizor! 

DA: UMERENO SA LAKOM ZA NOKTE

Nanesite dva sloja laka za nokte, u samo 3-5 pokreta po noktu. Sa manje laka na četkici lakše je kontrolisati konačni rezultat. I najvažnije: uvek sačekajte da se prvi sloj dobro osuši pre nego što nanesete sledeći.

NE: PREDUGO NOSITE LAK ZA NOKTE  

Ne bi trebalo da vam nokti budu namazani duže od dve nedelje (ili mesec dana ako su u pitanju nokti na nogama)- Ćelije noktiju su napravljene od proteina i mogu se oštetiti od preduge izloženosti laku za nokte.

DA: ODMOR ZA VAŠE NOKTE 

Dozvolite noktima da dišu bez laka kako bi se ćelije regenerisale. Iskoristite to vreme da pružite noktima potrebnu negu. The ONE hidratantni gel za nokte i zanoktice čini čuda sa vašim noktima!

Tekst: Fotografije: Oriflame