5 grešaka u manikiranju koje ne smete ponoviti!

Ne morate biti profesionalni manikir da biste nalakirali svoje nokte, ali treba da se potrudite da izbegnete neke uobičajene greške u vezi sa lakiranjem noktiju. Ovo je 5 najčešćih manikirskih grešaka koje ne smete ponoviti!

1. Preskačete BASE COAT

Osnovni sloj je za manikir; ono što je podloga za tečni puder. Priprema površinu nokta za prvi gladak sloj laka istovremeno sprečavajući mrlje. Vaš nokat prirodno sadrži ulje koje sprečava lak da se lepo priljubi. Zato uvek treba prvo da fiksirate taj uljani sloj podlogom. Nagrada će vam biti dugotrajniji lak na vašim noktima.

 

2. Turpijate napred nazad

Pošto je vrh vašeg nokta najstariji i najkrhkiji njegov deo, turpijanje napred i nazad može da izazove raslojavanje, ljuštenje pa čak i lomljenje. Pokušajte to ovako: pomerajte turpiju od spoljašnjeg ugla do sredine nokta u jednom pravcu i ponavljajte tako sve dok ne postignete željeni oblik a onda promenite stranu.  

 

3. Sečete zanoktice

Sređivanje kože oko noktiju je jedna stvar. Ali ako postoji ijedna stvar koju nikako ne smete da radite to je sečenje zanoktica (nežne kože koja uokviruje vaše nokte). Zanoktice su zaštitni sloj koji vas čuva od bakterija, tako da potiskivanje istih unazad je najviše što vam je dozvoljeno u vezi sa tim. 

Da biste sačuvali zdravlje svojih zanoktica bilo bi dobro da povremeno nanosite nekoliko kapi ulja za zanoktice. Kada se zanoktice osuše mogu da počnu da se lome i cepaju, što može biti izuzetno bolno. Držite bočicu ulja za zanoktice na svom radnom stolu ili na nočnom stočiću pored kreveta i nanesite nekoliko kapi kadgod osetite da su suve.

 

4. Nanosite previše slojeva

Tanki slojevi laka su ključ dugotrajnog manikira. Ako nanesete predebeo sloj, počeće da se ljušti i skida mnogo lakše i brže nego tanak. Dva sloja laka je generalno najbolja preporuka!

 

5. Ne fiksirate lak na vrhu nokta

Da li vam se često dešava da vam se lak kruni sa vrha nokta? Niste jedini! Prosto nanošenjem drugog sloja neće vam pomoći ako niste prethodno fiksirali lak za dodatnu zaštitu. Zato, nakon što nanesete prvi sloj laka vrhom četkice pređite napred i nazad po ivici vrha nokta. Ponovite isto sa drugim i završnim slojem laka. Ponovite nanošenje završnog sloja na isti način nakon par dana za dodatnu sigurnost. Otporno na greške!

 


Tekst: Fotografije: Kristine Wreyford, Victoria Stillwell Hair & Makeup: Åsa Östergren