5 grešaka u brijanju koje ne smete ponoviti

Posekotine od brijača, urasle dlake – kada je reč o brijanju lako je pogrešiti. Ako ne želite da vaša koža izgleda grubo, pročitajte savete kako da izbegnete najčešće greške.

1. NE PRIPREMATE SE DOVOLJNO ZA BRIJANJE

Kada žurite i brijate suvu kožu – gotovo je sigurno da ćete je oštetiti. Izdvojite dovoljno vremena za brijanje – najbolje nakon tuširanja kada su pore otvorene i koža meka. Uvek koristite dovoljnu količinu pene za brijanje kako bi brijač sa lakoćom klizio po koži.

 

2. BRIJANJE U SUPROTNOM SMERU OD RASTA DLAČICA

Da li često imate problema sa uraslim dlačicama posle brijanja? Možda je problem u vašoj tehnici! Nije česta zabluda da se treba brijati u suprotnom smeru od rasta dlačica a zapravo je najbolje brijati se u smeru rasta dlačica. Tako smanjujete rizik od posekotina i iritacija.

3. DUGI POTEZI

Da li ikada krenete od vrata pa do ivice obraza u jednom potezu? Molimo vas da prestanete! Dugi potezi izazivaju taloženje pene u brijaču što daje loše rezultate. Koristite kratke poteze i operite brijač posle svake upotrebe. 

O

4. PRESKAČETE BALZAM POSLE BRIJANJA 

Brijanje uklanja mrtve ćelije kože sa vašeg lica, i ostavlja je podložnom bakterijama i suvoći. Uvek operite lice toplom vodom nakon brijanja, potom je hidrirajte balzamom i dnevnom kremom. Hidratacija je ključ!

 

5. PONOVNA UPOTREBA BRIJAČA

Na starim brijačima se skupljaju bakterije pa čak i buđ usled previše ponovljenih upotreba. Zato nemojte štedeti na sebi, napravite zalihu novih brijača. Menjajte sečiva na brijačima redovno, bar jednom nedeljno. 

Tekst: Fotografije: Getty Images