5 koraka do predivnih stopala

Visoke potpetice, sandale, bose noge. Leto nam dolazi i toplije vreme nam donosi otvorenu obuću. Dakle, vreme je za negu za besprekorna stopala.

1. OSVEŽITE SVOJA STOPALA KUPKOM 

Kupke za stopala ne samo da su opuštajuće već su odličan način da vasa stopala izgledaju sjajno. Sipajte toplu vodu i dodajte kap supenih kašika Epsom soli. Potom sipajte par kapi esencijalnog ulja lavande i pomešajte kako biste pomešali sve sastojke. Ostavite stopala u vodi bar 10 minuta. Unesite malo luksuza u ovaj ritual tako što ćete kupiti električnu kadicu za stopala sa opcijama za masažu stopala

2. UKLONITE GRUBE DELOVE STOPALA  
Uzmite turpiju za stopala i pažljivo isturpijajte ogrubelu kožu. Koža na petama je obično ogrubela, deo ispod palca kao i na palcu takođe. Kada dođete do mekše kože, uzmite piling za stopala piling za stopala kako biste uklonili sloj mrtvih ćelija kože.

 

 

3. HIDRIRAJTE SVOJA STOPALA
Nakon kupke i turpijanja stopala, biće im potrebna hidratacija kako bi se izbeglo pucanje kože. Veliki je  izbor krema u te svrhe, pa odaberite one koje odgovaraju vašim potrebama. Ako imate suvu kožu koja često svrbi odaberite  masniju kremu, preko koje ćete nositi  pamučne čarape tokom noći. Ali, ako imate problema sa mirisom stopala, odaberite  antiperspirantsku kremu.

4. SKRATITE I NALAKIRAJTE SVOJE NOKTE 

Skratite svoje nokte na nogama kako biste sprečili urastanje noktiju, i ostavite tanak deo bele linije na vrhu nokta. Potom uzmite turpiju kako biste izgladili ivice nokta. Kada postignete željeni oblik nokta, nalakirajte svoje nokte koji će izgledati kao da ste bili u kozmetičkom salonu na pedikiru. Zapamtite da uvek počnete sa osnovnim premazom  kako biste zaštitili nokte od ljuštenja laka kao i  završni premaz da bi vam lak duže trajao.

5. NEKA VAM STOPALA LEPO MIRIŠU 

Budimo iskreni, svačija stopala mirišu – naročito leti! Ali ima proizvoda koje možete da koristite kako biste izbegli neprijatne mirise. U našoj ponudi su razni sprejevi za stopala od onih sa efektom hlađenja, do dezodoransa koji daju klinički dokazane rezultate. Izaberite onaj koji vam najviše odgovara!

 

 

Tekst: Fotografije: Getty Images