Kako da poručite šminku on-lajn?

On-lajn poručivanje šminke postaje sve popularnije. Ali kako to da uradite na pravi način, ako nikada pre toga niste koristili željeni proizvod? Evo kako!

POTREBNO JE DA ZNATE POD-TON SVOJE KOŽE 

Kada poručujete proizvode koji čine osnovu (tečne pudere, korektore i sl.) dobro je da znate pod-ton kože. To može biti topao, hladan ili neutralan ton vidljiv kroz boju na površini kože. Taj ton je konstantan, čak i kada se ten (vidljiva boja vaše kože) menja, prilikom sunčanja ili pod uticajem izmenjenih stanja kože, kao što su akne. 

Kako da znate koji je vaš pod-ton? Najčešće korišćen trik je da pogledate vene ispod pazuha. Ako vaše vene imaju plavu ili purpurnu boju, vaš pod-ton je hladan i vi treba da koristite nijanse pink, crvene, bronzane. Ako boja vaših vena ide ka zelenoj, vaš pod-ton je topao, pa su vaše nijanse žuta, zlatna, boja breskve, meda i sl. Oni sa neutralnim tonom imaju kombinaciju ovih varijanti i mogu koristiti gotovo sve nijanse. 

Vaš pod-ton može uticati na to koje ostale boje vam najviše odgovaraju. Hladni pod-tonovi izgledaju sjajno uz šminku boje plemenitih metala, dok boje zemlje više odgovaraju onima sa toplim pod-tonovima. 

 

POTREBNO JE DA ZNATE TIP SVOJE KOŽE 

Sledeća stvar o kojoj treba da razmišljate kod on-lajn poručivanja šminke je tip vaše kože. Tip kože ne utiče samo na to koju vrstu proizvoda da poručujete, već i koji kvalitet da tražite. Na primer: BB krema je dobra za kožu sklonu aknama, ali tečni puder će bolje pokrivati. Hidrantni proizvodi su dobri za suvu kožu, dok je prirodno masnijoj koži potrebno nešto u mat varijanti. Zato dobro proučite svoju kožu kako biste dobili očekivane rezultate. 

POTREBNO JE DA POZNAJETE REČNIK 

Opisi proizvoda koje poručujete on-lajn su sjajni! Pružaju vam dosta informacija o teksturi, kvalitetu i načinu prekrivanja. Zato dajte sebi vremena da pročitate sve i naučite novu terminologiju, ako je potrebno. Takođe naučite razlike između proizvoda iste kategorije. Na primer: koja je razlika između sjaja i boje ili između rumenila i bronzera. Što više znate, bolju on-lajn porudžbinu ćete napraviti. 

POTREBNO JE DA ZNATE GDE DA TRAŽITE

Prilikom on-lajn poručivanja, možda nećete imati taj luksuz da probate proizvod na sebi. Ali ne brinite! U ovoj eri digitalizacije, sigurno ćete naći nekoga ko je imao priliku da proba. Ako želite da vidite proizvode „u akciji“, preporučujemo vam Instagram i Youtube. Ovde možete naći preglede, preporuke i tutorijale drugih ljubitelja šminke. Ne samo da možete videti kako proizvod izgleda na koži tena sličnog vašem, već možete naučiti i nekoliko trikova. Pokušajte da potražite ime proizvoda u haštagovima ili preko pretraživača. 

 

POTREBNO JE DA UPOZNATE NAŠU APLIKACIJU – MAKEUPWIZARD

I dalje osećate da biste ipak želeli da vidite proizvod na sebi pre poručivanja? Mi i za to imamo rešenje! Samo preuzmite naši neverovatnu MakeupWizard aplikaciju, koja vam omogućava da virtuelno testirate proizvode i konačan izgled. Možete se i fotografisati i pitati prijatelje ili porodicu da vam pomognu pri odluci. Vrlo je korisna i super zabavna!

POTREBNO JE DA BUDETE U KONTAKTU SA KONSULTANTOM 

A ako ništa od ponuđenog ne uspe – pitajte eksperta! Našu super-talentovani konsultantni poznaju „u dušu“ sve naše proizvode i mogu vam pružiti lični savet baziran na vašim potrebama. Ako niste u kontaktu sa našim konsultantom, kliknite ovde  kako biste došli do formulara za kontakt. Potrebno je samo da unesete svoje podatke i konsultant će kontaktirati sa vama u najkraćem vremenskom roku. 

 


Tekst: Fotografije: Sophia Marinho De Lemos