KAKO DA ZADRŽITE BRONZANI TEN?

Zadržite ljetni sjaj i produžite trajanje vašeg tena pomoću nekoliko saveta stručnjaka.

Kako možete održati svež izgled kože koji ste imali kada ste raspakovali vaše putne torbe na povratku sa odmora? Upoznajte Holly Grenfell, članicu Oriflame Panela stručnjaka za negu kože, koja će vam otkriti tajnu kako da zadržite letni izgled kože.

 

Pravilo broj jedan
  • Pravilo broj jedan jeste hidratacija, hidratacija, hidratacija. Sunce ozbiljno isušuje gornje slojeve kože pa ih morate posebno, dubinski hidrirati nanošenjem ili putera za njegu tela ili kreme, posebno nakon tuširanja. 
Prihvatimo činjenice

  • Ukoliko ste pocrneli onda sigurno imate i oštećenja ćelija. Kako bi se borilli protiv tih oštećenja koristite losione i kreme bogate antioksidansima koji pomažu u obnavljanju ćelija kože. Proverite sastav i tražite proizvode sa aktivnim sastojcima kao što su vitamin C i E, med ili koncentrati super voća i bobičastog voća.
 

Vaša boja će postepeno izbledeti

  • Vaš boja će postepeno izbledeti i može ostaviti delove kože različitih nijansi, pogotovo na kolenima i laktovima. Možete ih lagano ujednačiti blagim pilingom, ali ne preterujte ukoliko želite da vam boja potraje. Piling uklanja odumrle ćelije kože i ujednačava izgled ali istovremeno uklanja gornji sloj kože i podstiče stvaranje nove kože koja nema boju od izloženosti suncu.

 

Promenite proizvode za tuširanje

  • Promenite proizvode za tuširanje i umesto sapunjavog gela za tuširanje koristite kremaste kupke ili ulja za tuširanje. Ulje za tuširanje podstiče proizvodnju lipida u koži i istovremeno oblaže kožu dajući joj divan sjaj. 

 

Simulirajte

  • “Popravite” ten upotrebom gelova ili krema za samopotamnjivanje. Ovi proizvodi su poprilično napredovali od svetlucavih narandžastih tonova i danas pomoću naprednih formluacija oni pružaju super-prirodni izgled. Možete podešavati ton vašeg tena upotrebom proizvoda različite snage ili čak možete pomešati sa losionom za telo i tako ga održavati. Ovo je zaista “pametno” tamnjenje!

 

Najvažnije
  • Najvažnije je da svi želimo da uživamo u suncu, ali dani dugotrajnog izlaganja koji se završe opekotinama su stvar prošlosti. Uživajte u laganim izlaganjima suncu uz obaveznu zaštitu od UV zračenja… I zapamtite da je zdrava koža najlepša koža!
Tekst: Fotografije: Kamel Lahmadi & Oriflame Editorial Team