Kako pravilno uklanjati šminku

Nepravilno uklanjanje šminke može dovesti do pojave nepravilnosti, otoka oko očiju i finih linija – ili ukratko: nije dobro za vašu kožu. Evo kako da pravilno uklanjate šminku i postignete i očuvate zdraviji izgled kože!

UKLANJANJE ŠMINKE SA LICA

Priuštite sredstvo za čišćenje  koje spade u kvalitetne (neki su bolji od drugih). Zatim ga nanesite na kožu i masirajući uklanjajte šminku rukama ili muslinskom tkaninom. Ukoliko nosite intenzivnu šminku, postupak je potrebno ponoviti. Prvo čišćenje će ukloniti šminku a drugo očistiti kožu. Ne zaboravite da obuhvatite područje vrata, kako biste uklonili puder. U postupak čišćenja možete uključiti i aparat za čišćenje, on će ukloniti sve tragove šminke i nečistoće i iz dubljih pora. Aparat za čišćenje će vašu kožu učiniti čistijom i blistavijom  – šta se više može poželeti? Svoju rutinu čišćenja okončajte nanošenjem  tonera  kako biste uklonili i poslednje ostatke šminke  – moći ćete da proverite ima li još tragova šminke na jastučićima od vate ili ne. 

 

UKLANJANJE BOJA ZA USNE I DUGOTRAJNIH RUŽEVA 

Uobičajenim sredstvom za čišćenje uklonite masnoću  – ne trljajte suviše jako kako ne biste oštetili usne. Zatim nanesite sloj univerzalnog blazama  Tender Care  i ostavite tri minuta. Tkaninom navlaženom toplom vodom uklonite boju sa usana a zatim se umijte i ostavite da se usne osuše. Nanesite još jedan sloj univerzalnog balzama kako bi usne bile hidrirane.

 


UKLANJANJE VODOOTPORNE ŠMINKE ZA OČI

Uložite u dobro sredstvo za ukljanjanje vodootporne šminke, nanesite ga na tupfere od vate i prislonite ih na oči na nekoliko trenutaka. Tako ćete omogućiti rastapanje šminke. Uklonite šminku pa ponovite postupak. Ne pritiskajte oči jer to može dovesti do pojave crvenila, bora i gubitka trepavica. Isto učinite i sa donjim kapcima, koristeći štapiće od vate kako biste doprli do poslednjih ostataka maskare. 

 
Tekst: Fotografije: Getty Images