Samopotamnjivanje na profesionalan način

Nema sumnje: preterana izloženost suncu šteti koži. Ali iako leto tek počinje, to ne znači da ne možemo imati lep letnji ten na bezbedan način. Evo kako ga možete postići bez izlaska iz svoga doma!

SAVRŠENI PROIZVOD

Od kreme do pene, postoji proizvod za samopotamnjivanje za svakoga. Ipak, mi prednost dajemo sprejevima. Zašto? Idealni su za nanošenje na teško dostupnim mestima i lako se utrljavaju u kožu. Ipak, kada je u pitanju lice, ne postoji bolji proizvod od losiona za ten prirodnog izgleda.

TRLJAJTE
Postoji način da izbegnete neravnomeran ten. Blagim pilingom. Blagi piling će ukloniti sve mrtve ćelije kože, što će kao rezultat imati ravnomeran i dugotrajniji ten.   

PRIPREMA I PLANIRANJE
Ukoliko je potrebno da uklonite dlačice sa tela, učinite to pre nanošenja sredstva za samopotamnjivanje. Zašto? Zato što naknadnim uklanjanjem dlačica možete ukloniti i sredstvo za samopotamnjivanje, što kao rezultat može imati nejednaki ten.

HIDRIRAJTE  
Ukoliko želite da izbegnete narandžastu boju kože, pre tretmana hidrirajte vašu kožu. Koristite laganu kremu na celoj površini tela, vodeći posebno računa o ultra-suvim delovima kože: nogama, kolenima, rukama i zglobovima.

IMAJTE STRPLJENJA
Većini proizvoda za samopotamnjivanje je potrebno 6 do 8 časova da se apsorbuje u kožu. Tokom ovog perioda bi trebalo da izbegnete kontakt sa vodom – što znači da u tom periodu nema vežbanja jer ne želite da se oznojite! I naravno, nakon nanošenja proizvoda sačekajte 5 do 10 minuta pre oblačenja odeće.

NANESITE SREDSTVO NA PROFESIONALAN NAČIN
Uvek (i ponavljamo, uvek) nanosite sredstvo za samopotamnjivanje na hladnom i suvom mestu. Ako ga nanesete u kupatilu punom pare, sigurno ćete izgledati neprirodno. Da biste izbegli narandžastu boju kože na dlanovima, perite ruke tokom nanošenja. Za teško dostupna mesta  - kao što su vaša leđa naprskajte sprej iza vas, kružnim potezima. Odmah nakon prkanja napravite korak u nazad u sprej koji je još uvek u vazduhu omogućavajući kapima da prekriju vašu kožu. 

GREŠKE SE DEŠAVAJUNiko ne želi ten neprirodnog izgleda, ali se to ponekad ne može izbeći. Ako naiđete na deo na koži koji je tamniji od ostatka tela, istuširajte se toplom vodom. Ako se ništa ne desi, ponovite tuširanje sledećeg dana

Tekst: Fotografije: Oriflame