Pet saveta za smanjenje hiperpigmentacije i promene boje kože

Kako se osloboditi neujednačenog tona kože? Pročitajte o našim jednostavnim savetima o načinu života i ciljanoj nezi koja pomaže u kontroli hiperpigmentacije i promene boje kože.

Zdrava ishrana
Napred zeleniš! Možda znate da je zdrava ishrana ključna za zdravu kožu , ali da li ste znali da ishrana bogata antioksidantima (voće i povrće) može smanjiti uticaj slobodnih radikala, poboljšati zdravlje kože i pomoći u smanjenju promene boje kože i hiperpigmentacije? 

Uvek koristite ZF
Iako volimo sunce zbog njegovih toplih zraka, ono našoj koži ne čini uvek uslugu. Sunčeva svetlost je glavni uzrok hiperpigmentacije i tamnih fleka, kao i starenja kože poput bora. Steknite naviku da svakodnevno koristite ZF ako ste izloženi direktnom dnevnom svetlu, čak i tokom oblačnih dana. 

Izbegnite zagađenje
Ako živite u gradu, vaša koža je svakodnevno izložena hemijskim i fizičkim česticama zagađenja, na primer izduvnih gasova i prašine. Kada se te čestice sakupe na vašoj koži, mogu izazvati oksidativni stres koji vašu kožu čini osetljvom na hiperpigmentaciju i tamne fleke. Jedan od najboljih načina da to izbegnete je da uvek, i mislimo uvek, čistite lice uveče kako biste se rešili svih nečistoća. Takođe preporučujemo upotrebu proizvoda za negu kože sa zaštitom od zagađenja  u samoj formuli, koja štiti vašu kožu od negativnih efekata ovih štetnih čestica. 

Zaštitite berijeru kože
Baš kao što vas zidovi vaše kuće štite od spoljašnjih uticaja, funkcija barijere vaše kože je ključna za održavanje vaše kože zdravom i ujednačenom. Tokom noći, kožna barijera popravlja oštećenja koja su se dogodila tokom dana. Da biste je zaštitili, vodite računa da hidrirate kožu i koristite sastojke poput niacinamida koji jača barijeru kože.  

Koristite proizvode za negu kože za hiperpigmentaciju i promenu boje kože
Ako vaša preventivna taktika ne pomaže, a već imate tamne fleke i druge promene boje kože, poput žutila, sivila ili crvenila, može vam pomoći nega kože za smanjenje hiperpigmentacija i promena boje kože. NovAge Brilliance je naš napredni asortiman za negu kože koji smanjuje sve veće promene boje i tamne fleke za samo dve nedelje*. 


Kako deluje? 
•Tehnologija regulacije tona kože isključuje višak proizvodnje melanina◊, smanjuje hiperpigmentaciju i poboljšava promenu boje kože.
•Matične ćelije muške bokvice pomažu u neutralisanju efekata oksidativnog stresa kako bi se sprečile sve veće promene boje kože.
•Strategija Aqua-Bank hidratacije pruža koži hidrataciju tokom čitavog dana zbog čega izgleda prozračno i blistavo.

*Potrošački testirano
◊ Na osnovu aktivnosti na tehnologiji regulacije tona kože na MITF -u - glavnom regulatoru pigmentacije - testirano in vitro.

Tekst: