Osnovne navike za mladoženju

Dobra priprema mladoženje ne treba biti vremenski zahtevna. Samo nekoliko minuta dnevno vaša dnevna rutina nege kože može vaše lice učiniti svežim i negovanim.

1. MIRISNI GEL ZA TUŠIRANJE

Mirisno osveženje neka započne  tuširanjem. Odaberite gel za tuširanje koji će odgovarati mirisu vaše toaletne vode. Nije vrlo zahvalno koristiti sapun za umivanje vašeg lica, tela i kose. Umesto toga odredite tip svoje kože i kose. Svakako odaberite odgovarajući šampon i regenerator za kosu:  npr.

North for Men šampon za kosu koje ima problema s peruti. Isto pravilo primenite i na svoje lice ukoliko vas muči masna koža koju je potrebno redovito čistiti.  2.SVEŽE LICE

 Preporučujemo da sledite pravilo 4 koraka rutine nege kože. Ukoliko vam se 4 koraka rutine nege kože čine zahtevnim onda svakako brinite da lice zaštitite kremom koja sadrži zaštitni faktor. Hidratacija će sprečiti starenje kože ali i negovati lice koje je oštećeno vremenskim uslovima zbog boravka na otvorenom ili boravka u klimatizovanim prostorima. Preporučujemo korišćenje kreme za područje oko očiju koja smanjuje otečenost kapaka i tamne krugove poput Triple Action balzama za područje oko očiju koji će vašu kožu oko očiju očuvati u izvrsnom stanju.


3.BRINITE O VAŠOJ KOSI

 

Ukoliko ste blagosloveni čvrstom i gustom kosom koja je talasasta onda su gelovi za učvršćivanje kose idealni za vas. Međutim ako imate tanju kosu koristite prozračnije proizvode poput laka za kosu. 

"Specijalna hidratantna krema za ruke će vaše ruke učiniti glatkim." 

4. NEGOVANE RUKE I STOPALA

 

Bez obzira na godišnje doba, njega stopala je vrlo važna. Nakon tuširanja, kada je vaša koža najnežnija koristite kamen za pete, i odstranite zanoktice. Neugodnih ćete se mirisa lako rešiti ukoliko koristite Feet Up kreme za stopala.

 Isto važi i za vaše ruke. Ništa ne izgleda toliko neugledno kao neuredni nokti, pa takođe odstranite zanoktice. Redovan nedeljni manikir će učiniti vaše ruke negovanim, a krema ili losion za ruke kožu ruku nežnom.

 

Sophia Marinho de Lemos


Tekst: Fotografije: Shutterstock