Brinite o koži tokom praznika

Uz sve proslave koje nam predstoje, želimo da naša koža izgleda što je bolje moguće. Evo nekih sjajnih saveta uz koje će vaša koža biti u tip top kondiciji tokom praznične sezone.

DRŽITE SE SVOJE RUTINE
Kako se praznici približavaju često pomalo zabušavamo sa uobičajenim rutinama, ali ako želimo da sačuvamo dobar izgled kože od suštinske je važnosti da ostanemo dosledni! Vaša rutina uklanja nečistoće, prašinu, suvišnu masnoću i čini kožu hidriranom. Tokom praznične sezone često nosimo više šminke kako bismo izgledali posebno svečano, pa je baš zato još važnije da ostanemo dosledni rutinama i obavezno uklonimo šminku pre odlaska na spavanje.   

PIJTE MNOGO VODE
Praznici su vreme za porodična okupljanja i proslave ali u svoj toj radosti lako je preterati sa ukusnom hranom i pićem. Alkohol može učiniti da vaša koža izgleda opušteno i dehidrirano a to nije nešto sa čim želimo da se bavimo kada se budemo spremali za sledeću žurku. Kako bi vaša koža ostala sveža i zdravog izgleda, treba da pijete puno vode pre bilo kog događaja gde znate da ćete konzumirati alkohol, i uvek popijte po čašu vode između svakog alkoholnog pića. 

OSLOBODITE SE STRESA
Svi znamo da porodična okupljanja mogu postati pomalo stresna, a stres se brzo pokazuje na koži. Sačuvajte mir i snađite se u porodičnim neslaganjima kao profesionalac tako što ćete na vreme preduzeti mere za oslobađanje od stresa. Napravite šolju čaja, primenite umirujući tretman kože, pročitajte svoju omiljenu knjigu. Šta god da je potrebno da biste se opustili i osećali negovano!

ZDRAVO SE HRANITE
Praznična sezona je vreme da uživate u poslasticama ali ipak povedite računa da unesete i zdrave namirnice! Pobrinite se da vaša koža dobije sve vitamine i minerale koji su joj potrebni kako bi ostala zdrava i ne zaboravite da pojedete i salatu uz svata raskošna jela i slatkiše. Raznobojno povrće sadrži puno antioksidanata koji su vašoj koži potrebni i koji joj pomažu da se bori sa oksidativnim stresom. 

NASPAVAJTE SE - SAN JE VAŽAN ZA LEPOTU !
Uz sve te noćne provode, porodične zabave i slične prilike često žrtvujemo sate sna. Manjak sna i stres koji praznici donose mogu vam doneti podočnjake ispod očiju i sivkast ten. Ali ne zove se to bez razloga beauty sleep (san za lepotu), zato se pobrinite da spavate 6 – 8 sati svake noći! Neka istraživanja pokazuju da se regeneracija ćelija, povećava tokom noći a to je važno za podmlađivanje kože tokom sna. Ovo znači da ćete se lakše probuditi sveži i sjajnog tena ako ste se dobro odmorili tokom noći. 

Tekst: Fotografije: Shutterstock