7 izazova ženske lepote koje će svaka žena razumeti

Zna se da ženu koja se pojavi lepo našminkana ajlajnerom nikada ne treba pitati zašto je zakasnila. Iako generalno držite sve pod kontrolom uvek postoji nešto što može da krene naopako, naročito kada je u pitanju šminka. Ima dana kada vam je zaista teško da postignete baš onakav izgled kakav ste zamislili. Bez panike, za sve postoji rešenje.

1. Iznenadne nesavršenosti

Možda je „ono“ vreme u mesecu ili su po sredi promene vremena. Svi znamo kako je to: samo se probudiš jednog jutra a lice ti je prekriveno nepoželjnim tačkicama, svakako ne izgledaš sofisticirano. A da stvar bude još gora, nesavršenosti se uvek pojavljuju u najnezgodnijem trenutku – kada imate važan poslovni sastanka ili izlazak kome ste se baš radovali. Gde je čarobni štapić kada vam treba?   

2. Izazovi sa ružem sa usne

Svi volimo da završimo šminkanje ružem za usne fantastične boje, ali šta je sa ogromnim mrljama na zubima? Voditi računa da je sa ružem za sune sve u redu tokom dana, nije baš najlakša stvar na svetu. Bez obzira na to koliko olovke za usne ili podloge nanesete opet vrlo lako završi na vašim zubima. A najgore je kad shvatite da nisu svi zurili u vas zato što ste prelepi već zato što imate mrlje na zubima. 

3. Haos sa sjajem za usne

Za one koji vole da blistaju, sjaj za usne je odlična opcija. Osim ako imate dužu kosu i živite tamo gde često duva vetar. Možda je u pitanju vetar, ili se vi previše brzo krećete, ali šta god da je upitanju, za samo pet minuta imaćete više kose na licu nego iza ušiju. A znamo kako izgleda kosa koja se zalepila za usne, i kako usne izgledaju posle toga. 

4. Najlonke koje se cepaju 

Upravo ste uspešno završili šminkanje, imate i frizuru i tip top ste skockani i spremni za sve što vas čeka, kad uups- primetite da su vaše najlonke počele da se paraju, na delu noge koji je vidljiv. Nemate više ni vremena da se prevučete. Ako ste imali sreće i primetili da vam se najlonka cepa na vreme – nanesite malo laka za nokte i zaustavite cepanje. 

5. Izgrickani nokti

Bez obzira da li je frenetično kucanje na tastaturi ili nervozno grickanje dovelo to toga, iznenada ste se našli bez noktiju ili zaglavili sa neuredno nanesenim lakom za nokte. Nemate vremena za novi manikir tako daje najbolje da skinete lak sa noktiju ili da ih prosto premažete debljim slojem novog laka. 

6. Konturisanje koje to nije 

To je jedan od onih dana; probudili ste se i osećate se kao da ste konačno pogledali dovoljno tutorijala i da ste spremni da probate naprednije  konturisanje. Ili možda i ne baš. Do trenutka kada ste četvrti put istakli jagodice i dodali više sjaja nego Liberace, shvatate da ćete verovatno završiti izgledajući kao pripadnik retkog, afričkog plemena.

7. Oči u mrljama

Kada je u pitanju šminkanje oka, malo je stvari tako iritantno kao što je razmazana maskara ili ajlajner. Linija koju izvučete previše visoko obično na kraju izgleda kao greška. Isto važi i za tipično kijanje koje se dešava nakon nanošenja maskare i zahvaljujući kome izgledate kao rakun. Budimo realni; bolje je da nekih dana budete potpuno prirodni i uživate u svojoj koži!

Tekst: Fotografije: Getty Images