3 trika sa maskarom koja svaka žena treba da zna

Maskara – najbitniji deo šminke za većinu žena – deluje jednostavno dovoljno. Ali kada pričamo sa našim stručnjacima za šminku, svo troje se slažu da postoje tri trika koji će vašu jednostvnu rutinu nanošenja maskare pretvoriti u umetnost – evo šta treba da znate!

1. IZBEGNITE RAZMAZIVANJE MASKARE

Kako biste izbegli razmazivanje, nanesite bezbojni puder u prahu na područje oko očiju pre nego što naneste maskaru – on će upiti masnoću i sprečiti razmazivanje! Plus, puder će pomoći da se lako oslobodite eventualnih grumuljica koje tokom dana padnu na vašu kožu. 

2. UVIJANJE

Uvijte trepavice u tri koraka: počnite koristeći vaš uvijač za trepavice pri korenu, zatim pritisnite u sredini i završite na krajevima. Ovo će vašim trepavicama dati lepezast oblik a oči će momentalno delovati krupnije!

Savet eksperta –za uvijene trepavice i dugotrajnu boju koristite vodootpornu maskaru!

3. NANOŠENJE

Uvek prvo nanosite maskaru na donje trepavice. Ako prvo nanesete na gornje, rizikujete da se razmaže kada pogledate gore kako biste je naneli na donje trepavice. Za kraj, pogledajte pravo, aplikator maskare postavite u vertikalan položaj i razdvojte trepavice. 
Tekst: Fotografije: John Buddee/C2, Hair & Makeup: Åsa Östergren