Korak po korak: Metalik nokti sa grafičkim elementima

Ove praznične sezone najlepši manikir je ona sa metalik lakom uz dodatak svetlucavih elemenata. Pratite ovih pet jednostavnih koraka da i sami ulepšate nokte na ovaj način!

  1. OSNOVNA BOJA LAKA

Počnite sa nanošenjem sloja baznog laka gustog pigmenta u svetloj metalik nijansi. Obično su potrebna dva sloja laka za nokte da bi se stvorila dobra osnova. Budite 100% sigurni da su vam nokti u potpunosti suvi pre nego što nastavite.

2.OBLIKUJTE ČETKU ZA PRECIZNOST

Za precizno nanošenje naredne boje, morate biti sigurni u to da je vaša četka za lak za nokte prave veličine. Oblikujte ga makazama do tačne debljine i odrežite vrh pravilno ili pod određenim uglom, u zavisnosti od toga koji učinak želite da postignete. Vrh četkice odrezan pod određenim uglom pomoći će vam u stvaranju geometrijskog izgleda. 


3.NACRTAJTE TROUGLOVE

Odaberite tamniju boju i uronite odrezanu četku u lak za nokte. Položite zglob ruke na ravnu površinu da bi ruka bila mirna dok crtate trougao. Nanesite lak u tankom sloju, popunjavajući truoglove iznutra prema vani. 

4. SJAJ

Ponovo, sačekajte da vam se nokti u potpunosti osuše. Onda posipajte svetlucavi prah po svakom trouglu da biste postigli svečani učinak!


5. ZAVRŠNICA

Za samu završnicu, nanesite završni premaz bezbojnog laka. Tekst: Fotografije: John Buddee Nails by: Frida Selkirk