Korak po korak: Mladalačka koža u samo nekoliko koraka

Odvajanjem dva puta po dvia minuta svakodnevno i posvećivanjem tog vremena nezi kože ključ je mladalačkog i zdravog izgleda kože. Korak-po-korak rutina omogućava koži disanje i lakše podnošenje tretmana koji joj pružamo. Pročitajte ili pogledajte četiri kratka koraka koja za cilj imaju maksimalan efekat nege kože.

1. Čišćenje

Sredstvo za čišćenje

Prvi korak rutine je čišćenje kože od svih nečistoća i odumrlih ćelija kože. Čišćenje omogućava proizvodima za negu kože bolje upijanje i optimalne rezultate kod primene. Sredstvo za čišćenje koristite ujutru i uveče da biste uklonili šminku, višak masnih naslaga na licu ili druge nečistoće.

Tonik

Tonici umiruju kožu i uravnotežuju hidriranost kože. Na taj način pripremaju kožu za bolje upijanje proizvoda koje ćete nanositi na nju. Koristite tonik kako biste uklonili tragove šminke kožu hidrirali i zategli.

 

2. Oči

Krema za područje oko očiju

Koža oko očiju je tanja i osetljivija što znači da se tragovi starenja pre javljaju na tom području. Kreme za područje oko očiju laganije su teksture i lakše prodiru u kožu. Bez mirisa su, kao bi se smanjile moguće iritacije. Koristite kremu ujutru i uveče i tretirajte područje oko očiju protiv bora, podočnjaka i natečenosti.

 

 

3. Pojačavanje delovanja

Najbolji način na koji možete pojačati delovanje proizvoda za negu kože je korišćenje seruma. Serumi sadrže veću koncentraciju aktivnih sastojaka koji prodiru dublje i brže u kožu pa lakše i brže postižu rezultate. Serum koristite svaki dan, pre nanošenja dnevne ili noćne kreme.

 

 

 

4. Hidratacija

Dnevna krema

Svoju jutarnju rutinu završite nanošenjem dnevne kreme, kako biste hidrirali i zaštitili kožu od spoljnih uticaja, kao što je, na primer, zagađenje. Koristite kreme sa adekvatnim ZF ujutro da biste se zaštitili od nepovoljnog uticaja UV zraka. Nanesite na lice, vrat i kožu dekoltea za maksimalnu zaštitu. Izbegavajte područje oko očiju, pošto ste njega već zaštitili kremom za područje oko očiju.

Noćna krema

Noću se vasa koža odmara i obnavlja, pa je delovanje noćne kreme jednostavnije i njeni aktivni sastojci lakše prodiru u kožu. Nanesite na čisto lice nakon seruma, kako biste pomogli obnavljanje mladalačkog izgleda kože.

Tekst: Fotografije: Craig Teunissen