Abeceda krema

Od BB do CC: koje su razlike i koja najbolje odgovara vama?

 

Azija, gde je savršena koža znak apsolutnog kvaliteta nam je donela “abecedne kreme” koje se pridružuju puderima i toniranim kremama u svetu lepote: Na taj način smo dobili grupu proizvoda koji pružaju savršenu podlogu. Međutim koje su razlike između BB i CC krema? Kako znati kada koju koristiti? Nudimo vam pomoć da odaberete savršen proizvod za vas. 

 

 

BB krema

BB je oznaka za Beauty Balm (balzam lepote). Ovo je kremasti, hidratantni proizvod koji je generalno laganiji od pudera ali nešto teži od tonirane kreme. BB krema pruža lagano prekrivanje, zaštitu od sunca i hidratanatna svojstva – sve u jednom pakovanju. U zavisnosti od proizvođača koji koristite moguće je da sadrže i druge aktivne sastojke kao što su antioksidanti. BB krema je savršena za jutarnju rutinu nege kože, posebno za kombinovanu do masne kože. Nedostatak BB krema jeste taj što su one tonirani proizvodi koje nanosite u manjim količinama od standardnih krema, što može dovesti do dehidratacije kože ili nedovoljne zaštite od sunčevog zračenja!

 

 

CC krema

CC označava Colour correction ili Colour Care (korekcija boje ili nega boje). Iako je razlika između BB i CC krema jako mala, glavna svrha ovih krema jeste da ujednači ten i pruži savršen izgled kože. Kako bi pružile istovremeno i trenutno prekrivanje i dugotrajnu zaštitu, CC kreme sadrže više aktivnih sastojaka od BB krema, npr. antioksidante i vitamine Ci E. Sama korekcija boje se odvija pomoću čestica koje rasipaju svetlost čime pružaju ujednačen ten i prekrivaju nedostatke. Generalno su CC kreme laganije i brže se upijaju od BB krema. Zbog formulacije koja ujednačava ten CC kreme pružaju veću prekrivenost.

Tekst: Fotografije: Oriflame Editorial Team