Njega kože za početnike

Spremni ste da se ozbiljno pozabavite njegom svoje kože i uložite u nju? Dajemo vam savjete za što lakši početak!

1. Birajte rutinu prema svojim potrebama
Kada se opredjelite za više njege od čišćenja i hidratacije, pronađite kompletnu rutinu za specifičnosti svoje kože. To može podrazumijevati konsultacije sa stručnjacima, pažljivije čitanje sastava proizvoda i potencijalno pogrešne izbore iz kojih ćete učiti. Svakako se nemojte opredjeljivati za proizvode čiji efekti nisu dobri za vaš tip kože.

2. Uvedite rutinu dva puta dnevno

Najbolje rutine za njegu kože sadrže različite aktivne sastojke koji djeluju tokom dana i noći. Ako pratite rutinu samo danju, propuštate rezultate koje biste imali da uvedete i noćnu njegu. Budite uporni i redovno održavajte rutinu njege - zahtjeva malo vremena, a donosi mnogo benefita!

3. Noćne maske
Uvedite raskošnu njegu! Maske koje se drže na licu preko noći predstavljaju savršenu dopunu vašoj rutini, naročito ukoliko provodite vrijeme na izušenom zraku – pod klima uređajem, hladnoći i slično. NovAge Intense Skin Recharge noćna maska za lice kreirana je da pomogne rehidrataciju kože uz pomoć moćnih sastojaka kao što su hijaluronska kiselina, kupuasu maslac i secha inchi ulje.

4. Sedmične navike
Uvedite sedmičnu rutinu njege kože – neki proizvodi mogu mnogo da doprinesu zdravlju kože, ali nisu predviđeni za svakodnevnu upotrebu. Tu spadaju pilinzi koji uklanjanju mrtve ćelije, odčepljavaju pore i pružaju blistavost koži.

5. Njega za mladalački izgled 
Iako vam koža i dalje ima mladalački sjaj, nemojte se opuštati! Da bi takva i ostala, bitno je da pratite rutinu i odaberete proizvode koji će vam pomoći da vam koža blista i u budućnosti.

6. Zaštitni faktor je obavezan
Uložite u proizvod sa visokim zaštitnim faktorom, koji ćete svaki dan nanositi na lice. Zaštita od sunca potrebna je svakog dana jer UV zrake prolaze kroz oblake i odbijaju se o staklo i slične površine.

Tekst: Fotografije: Oriflame