Odgovaramo na najtraženija pitanja iz sveta lepote iz 2015.!

Vi ste tražili. Mi odgovaramo. Saznajte kojih 10 pitanja ste najviše tražili u 2015.

1. Kako postići Kylie Jenner izgled usana
Možda se možete setiti “ludila” na društvenim mrežama kada su tinejdžeri širom planete pokušali da postignu izgled usana kao kod Kylie Jenner pomoću čaše i pritiska. Rezultat su punije usne – i eventualne povrede i deformacije. Postignite efekat punih usana na siguran način – bez čaša! 

2. Šta su fileri za usne

Doktori ubrizgavaju kolagen ili hijaluronsku kiselinu (prirodna suspstanca koja se nalazi u našim telima) kako bi postigli punije usne. Proces obično traje oko 15 minuta i efekti su vidljivi narednih 6 meseci. Kao i svi kozmetički zahvati i fileri dolaze uz rizik od naticanja, modrica i ožiljaka 

 
3. Kako ukloniti gel lak za nokte

Tretirajte nokte turpijom kako bi ostavili grub i “peskovit” sloj laka. Zatim natopite tupfer acetonom i stavite po jednu na svaki nokat. Učvrstite ih za nokte pomoću alu-folije kako bi nokti upili aceton. Ostavite ih 30 minuta i zatim ih uklonite. Trebali biste biti u stanju jednostavno “oguliti” preostali lak za nokte. Ne zaboravite da nanesete sredstvo za negu zanoktica kada završite.   

4. Kako ukloniti akrilne nokte kod kuće

Koristite aceton za uklanjanje laka za nokte, a zatim skratite vaše akrilne nokte do mesta gde počinju da rastu prirodni nokti. Isturpijajte nokte da dobijete grubu površinu i zatim ih namočite u činiji sa acetonom nekih 15 minuta. Pomoću tupfera skinite akril sa noktiju. Operite ruke i nanesite sredstvo za negu noktiju nakon čega nanesite regenerator za nokte. 
"Don't pop a deep zit - we're serious. Instead dab a product containing salicylic acid onto the area.."

5. Kako da koristite balzam za bradu

Jednostavno: očistite bradu. Zatim zagrejte količinu proizvoda veličine kovanice između dlanova pre nego što ga ravnomerno nanesete.

6.Kako da napravite francusku pletenicu

a) Podignite pramen kose uz liniju kose

b) Podelite pramen na 3 dela i počnite da pletete pletenicu tako što ćete prebaciti desni deo preko srednjeg. Desni deo

c) Odmah iznad desnog uveta uzmite pramen kose i prebacite ga preko srednjeg dela. Ponovite isto i sa levom stranom. .

  d) Nastavite s ovim dok ne pokupite celu kosu. Na kraju učvrstite frizuru trakom za kosu.


7. Kako iscediti duboku bubuljicu

Nemojte duboko cediti bubuljice, nikako – ozbiljni smo. Umesto toga nanesite proizvod koji sadrži salicilnu kiselinu. Verujte nam da je dan “sramote” bolji od nekoliko meseci ožiljaka.


8. Kako postići svetlucavu kožu

Očišćena koža je i svetlija pa koristite sredstva za čišćenje i toniranje svako jutro i uveče. Pored toga koristite i piling za lice kako biste uklonili izumrle ćelije kože. Naglašavanje (pomoću strobing tehnike) će vam takođe pružiti sjajnu i blistavu kožu!

9. Kako pokupiti pletenice u punđu

Ukoliko imate pletenice i želite da napravite punđu preporučujemo da ih pokupite u konjski rep i učvrstite gumicom za kosu. Zatim ih zamotajte u “čvor” na vrhu glave i učvrstite pomoću ukosnica. Umesto toga možete i probati “balerininu punđu” ili “pletenu punđu”. 


10. Kako da se rešite elektiriciteta u kosi

Izbegavajte tople uređaje za kosu (uključujući i fen) jer oni mogu izazvati elektrisanje kose. Pošto elektricitet izaziva nedostatak vlažnosti, ubacite kao deo nege kose i arganovo ulje za kosu. 

Tekst: Fotografije: Kristin Wreyford