Odgovori na vaša najčeće postavljanja pitanja u vezi lepote!

Znamo da imate pitanja u vezi omiljenih proizvoda, pa smo zamolili naše stručnjake da vam daju odgovore!

P: Zašto i kako da koristim puder u prahu?

O: puder u prahu formulisan je da da satenski glatku završnicu, nanosi se preko tečnog pudera i omogućava mu da duže traje. Dodatno, prikriva pore i neujednačenu teksturu na površini kože i održava prirodni nivo vlažnosti.

Za optimalne rezultate, koristite četku za puder srednje veličine ili veliku kako biste puder uzeli iz pudrijere i tapkanjem uklonili višak. Zatim ga nanesite na T-zonu i četkom uklonite višak. Izvolite! Savršena koža za samo nekoliko sekundi.

P: Moj lak za nokte ne može da se otvori; treba li da kupim novi svaki put kada mi se to desi?

O: Okrenute bočicu naopačke, uronite u toplu vodu i ostavite jedan minut. Izvadite i pokušajte da otvorite, sada bi trebalo da bude lako!

P: Pakovanja nekih dnevnih i noćnih krema imaju tanak plastični prekrivač ili foliju ispod zatvarača. Treba li da ga sačuvam ili mogu da ga bacim?

O: Sačuvajte ga. Izloženost svetlosti i vazduhu može uticati na mnoge sastojke, uključujući vitamin C i retinol, što za posledicu ima slabije dejstvo proizvoda od očekivanog. 

P: Osim za usne, za šta još mogu koristiti svoj Tender Care univerzalni balzam?

O: Dok je Tender Care univerzalni balzam odličan za ispucale usne, takođe se mođe koristiti za gotovo sve drugo – možete ga čak nanositi preko senke za oči za sjajniji efekat! Možete ga koristiti za hidratraciju suvih mesta, oporavak ispucalih peta, ili ga umasirati u zanoktice kako bi vam nokti ostali zdravi. 

 

P: Kako se pravilno nanosi krema za oči?

O: Nanosite je na područje oko očiju, ali nikako na kapke ili u blizini ivice donjeg kapka jer to može izazvati iritaciju. Aplikatorom sa kuglicom ili prstima nanesite kremu za oči  na ivicu očne duplje, kosti koja okružuje vaše oko; ako niste sigurni gde je to, pokušajte prstima da pratite kružni oblik oko oka. 

P: Kako da upotrebljavam Giordani Gold kuglice za nijansiranje?

O: Kuglice za nijansiranje su mešavina sjajnih mikro perlica, dizajnirane da vašoj koži pruže prirodni sjaj dodira sunca. Za konture koristite lepezastu četkicu, ili četkicu za puder srednje veličine ako želite samo bronzani sjaj. Jednostavno pređite kružnim pokretima četkicom po kuglicama kako bi pokupila različite pigmente, a zatim nanesite bronzer ispod jagodičnih kostiju i preko slepoočnica.

 

P: Zašto treba da koristim ulje za kosu i kako se pravilno nanosi?

O: Ulja za kosu koriste se vekovima kako bi kosa dobila luksuzni sjaj. Ulja sadrže velike količine hranljivih sastojaka uključujući vitamin E i masne kiseline, za kroćenje kovrdža i blistavi sjaj kose. Najčešće se ulja koriste kao regeneratori koji se ne ispiraju.

Kako se nanosi: Nekoliko kapi stavite na dlan, protrljajte i nanesite na vlažnu ili peškirom posušenu kosu, prolazeći prstima kroz nju. 

P: U čemu je razlika između regularnih i vrućih ulja za kosu? Kako se koriste vruća ulja?

O: Tretmani vrućim uljima se razlikuju od onih regularnim uljima, kako u formuli, tako i u načinu upotrebe. Regularna ulja se nanose na vlažnu kosu, dok su vruća ulja dubinski tretmani i nanose se na mokru kosu. Ulja, regeneratori i maske ograničeni su na delovanje na rascvetale krajeve, dok su tretmani vrućim uljem zaduženi za održavanje zdravlja i sjaja kose jer prodiru i regenerišu oštećenja iz unutrašnjosti vlasi.

Upotreba vrućeg ulja je jednostavna: Uronite tubu u vruću vodu, pa posle minut otvorite i umasirajte u mokru kosu. Ostavite na kosi jedan minut i isperite vodom. Za najbolje rezultate, treba ga koristiti jednom nedeljno. Tretmani vrućim uljem odgovaraju SVIM tipovima kose, ali ako imate suvu kosu, rezultati će biti zadivljujući.

P: Zašto treba da koristim serum za kosu i kako se pravilno nanosi?

O: Serum za kosu je proizvod na bazi silikona koji prekriva površinu vlasi. Jedan od glavnih razloga za upotrebu seruma je što koži daje sjajniji,  zdraviji izgled.

Kako se nanosi: Nekoliko kapi seruma stavite na dlan, protrljajte i nanesite prstima duž kose. Nanosite ga na vlažnu ili peškirom posušenu kosu (ne na potpuno mokru kosu). Nikada ga ne nanosite na kožu glave.

 Tekst: Fotografije: Oriflame Editorial team