5 najčešćih grešaka u njezi

U novoj smo godini i sve novogodišnje odluke su na snazi; vreme je da investiraš u sebe! Ali odakle da počneš? Pravilna nega može dati čudesne rezultate, ali ne ako ne poznaješ osnove pravilne njege. Zato smo mi tu; pred tobom je 5 najčešćih grešaka u nezi i predlog kako da ih izbegneš.

1. NE KORISTIŠ SREDSTVO ZA HIDRATACIJU

Sve od oštrih vremenskih uslova do brijanja ostavlja traga na tvojoj koži. Upravo zato je važno da je redovno neguješ i zaštitiš kako treba. Odgovarajuća hidratacija štiti i neguje suvu kožu i čuva ravnotežu masne i mešovite kože. Za višestruke efekte odaberite proizvod koji je istovremeno balzam posle brijanja i hidratacija. Koristite te proizvode odmah posle brijanja ili tuširanja dok vam je koža još mekana i vlažna i savršeno prijemčiva.

 

2. SUVO BRIJANJE 

Pokušaj brijanja na suvo retko se dobro završi. Ako ne koristite kremu za brijanje kada uklanjate dlačice sa lica utirete put iritacijama, osipima, posekotinama i urastanju dlačica. A da i ne pominjemo nezgode prilikom brijanja kada vam se ruka izmakne. Izbegnite iritacije redovnom upotrebom hidratantne kreme za brijanje i redovno menjajte brijače. Za najbolje rezultate, brijte se odmah nakon tuširanja, jer su vam tada pore otovrene i koža glatkija.

3. LOŠE NEGOVANA BRADA

Grublji, „natural“ izgled ili uredno sređena brada? Neujednačen oblik i neuredna brada nikome ne stoje dobro. Svakodnevno koriguj oblik brade i brkova; blago idite ivicama brkova ili brade trimerom i češljićem. Ujednači oblik i neka sve bude uredno podšišano. Kad smo već kod toga upotrebi trimer i za dlačice u nosu i ušima kako bi odavao utisak nekoga ko zaista vodi računa o sebi.

4. KORISTIŠ POGREŠNE PROIZVODE

Ponekad je traženje odgovarajućeg proizvoda za negu kože kao traženje igle u plastu sena. To te može umoriti i naterati da dohvatiš prvu stvar sa police. Upotreba pogrešnih proizvoda samo pogoršava tvoj izgled zato ne štedi vreme da upoznaš potrebe svoje kože, kose i noktiju i pronađi ono što ti najviše odgovara.

5. PRETERIVANJE SA NEGOM

Adekvatna nega može ti doneti mnogo prednosti ali isto tako predstavlja opasnost za tvoju kožu ako preteraš. Previše gela za kosu učiniće da izgledaš masno, previše toaletne vode može te učiniti prilično komičnom pojavom a suviše istanjene obrve neće ulepšati crte tvog lica, naprotiv. Neka ti umerenost bude uvek na umu kada je nega u pitanu, sve je u ravnoteži i uložit vreme da saznaš šta je to što ti najviše odgovara.

Tekst: Fotografije: Oriflame