5 trendova za muškarce za 2017.

Sve ili ništa. To je najkraća verzija nadolazećih glavnih trendova za negovanje muškaraca. Ima naravno bezbroj opcija, ali i ekstrema pa smo pitali našeg urednika Kirill Kutalova koji su najveći trendovi u 2017. godini.

  1. VELIKA BRADA

    Ako ste hteli da pustite bradu u 2016. (ali se nikada niste usudili), predstavićemo vam nekoliko činjenica da vas uberimo da se odlučite na ovaj potez. Prvo, brade zaustavljaju oko 95% štetnog UV zračenja koje se povezuje sa uzrocima raka kože. Drugo, zaustavlja alergene, što olakšava život svima koji se bore sa alergijama. Eliminiše 100% posekotine žiletom, greje lice po hladnom vremenu a može da ublaži i udarce u bokserskom meču (mada i dalje preporučujemo profesionalnu opremu).  

    Ako vam ovi argumenti nisu dovoljni, činjenica da su velike brade pravi trend 2017. godine može vam pomoći da se predomislite. Neki stilisti ne preporučuju da je češljate da biste stvorili divlji izgled, ali najbolje je stvari prepustiti profesionalcima.

     

  2. SUPTILNA BRADA OD NEKOLIKO DANA

Velike brade su kao duga kosa i izraženi mišići – nemamo svi gene za njih. Ali to nije razlog da u potpunosti zanemarite trendove. Čak i ako vam je hipsterska brada nedostižna, možete pustiti onu od tri dana. Uz pravu negu, i ova opcija može biti izazovna. Samo zapamtite osnovno pravilo: bez kozje bradice! Njih ostavite kompjuterašima s kraja 90-ih.

Ako se odlučite za nešto između ova dva izgleda, ne zaboravite na redovnu negu. Podrezujte bradu što češće (idealn bi bilo svaki dan), perite je često, češljajte i koristite ulje za kosu.  

 


3. UGLAĐENI NEKIM PROIZVODOM ZA KOSU 

Kovrdže ili imate ili nemate. Nisu svi te sreće, ali ne očajavajte! Ravna kosa je isto tako savršeno moderna u 2017. godini. Najbolje je posegnuti za velikom količinom proizvoda za stilizovanje i češljem sa širokim zupcima. Svet treba da vidi da ste uložili trud u frizuru. Kao varijantu ovog izgleda, stilisti preporučuju mokar izgled, sa dosta gela i dužim prednjim delom počešljanim od pozadi prema čelu.

4. KREATIVNO ŠIŠANJE MAŠINICOM ZA KOSU
 

Većina ljudi i dalje definiše ovaj izgled kao sportski, mada nije ništa više atletski od pomodnih patika. Ipak, „dvojka“ ima mnogo prednosti: jednostavna je, zahteva minimalnu brigu i nikakvo nameštanje ujutru nakon što ustanete. U novoj sezoni frizura od 6 mm je i dalje popularna, ali nije obična minimalistička frizura. Možete dodati neke neobične boje kao zlatnu, fluorescentno rozu, i glavnu boju sezone – elektrik plavu i bićete u potpunosti u trendu

5. NESTAŠNE KOVRDŽE 

Valovita kosa koja nežno uokviruje lice ili umetničke kovrdže pristaju romantičnim dušama koji uživaju u svojim boemskim danima, fanovi britanskog popa i oni koji neguju kulturno nasleđe 70-ih i 80-ih. Stilisti (i ovde se slažemo s njima) preporučuju varijacije: naglašeni razdeljak sa strane, afro kosa i nemarno razbarušena kosa – baš kao da ste tek ustali. 


Tekst: Fotografije: Getty Images