Beauty trend! Lepota pod okriljem svetlosti

Sveža, blistava koža koja izgleda kao da je osvetljena iznutra je trend koji se viđa na modelima svake sezone - ovladajte sjajem kože uz naše stručne savete.

Pod uticajem osvetljenja koja krasi piste, može izgledati kao da modeli imaju neverovatnu, mladalačku kožu - ali to nije samo dar prirode! Bez obzira na to kako izgledaju bez šminke, mnogo truda je uloženo u osvetljavanje njihove kože.

Prvo koža, drugo šminka
Sve započinje pripremom kože - čak iako top model jureći od piste do piste stiže samo 20 minuta pre početka, šminker nikada neće preskočiti suštinski pripremu kože. Zašto? Ako želite blistavu kožu, neophodan je čist i svež ten. Tokom čišćenja, koži pružite brzu masažu sa limfnom drenažom kako bi krv prostrujala i oblikovala lice. Usredsredite se na vilicu i ispod jagodica, pritiskajući konture lica i lagano masirajući dok se krećete prema ušima. Odmah ćete primetiti jedrinu, a pomoći će i u nežnom uklanjanju nepravilnosti sa kože. Završite pripremu bogatom hidratacijom.

Konturišite kao profesionalac
Blistava koža izgleda prirodno, ali kontura je ključna da poboljšate svoje karakteristike i osigurate da celokupni izgled ne bude jednoličan. A konturisanje nije samo dodavanje dubine - takođe je bitno da se istaknu visoke tačke lica za maksimalan efekat. Držite se kremastih tekstura jer izgledaju prirodnije. Koristite duboku smeđu ili bronzanu nijansu da dodate dubinu ispod jagodica i iscrtajte lice, a zatim završite hajlajterom da pojačate efekat. Prilikom nanošenja hajlajtera, počnite od tački koje svetlost prirodno osvetljava - vrhovi jagodica, most nosa i kupidonov luk.

Završni potez
Da biste upotpunili svoj izgled, definišite obrve. Izražajne obrve i dalje su u trendu, a definisani luk zaista pomaže da dodatno otvorite oči. Koristite kremastu teksturu i fokusirajte se na definisanje obrva od luka do krajeva ugaonom četkicom, kratkim potezima - ostavite unutrašnji luk obrve,  prema mostu nosa, prirodnijim. Kada napravite svoj oblik, četkajte dlačice prema gore i napolje da biste stvorili prirodniji izgled. Završite mrvicom ruža na usnama i jagodicama za zdravu blistavost.