Sastojak u centru pažnje: niacinamid

Niacinamid je u trendu! To je snažni sastojak za negu kože o kome upućeni u negu kože već godinama govore, ali tek nedavno mu se pridaje pažnja koju zaslužuje. Otkrijte šta je tako sjajno u vezi sa ovim vitaminom koji voli kožu i koje proizvode treba koristiti!

Ako se bavite negom kože, vaš ormarić u kupatilu je verovatno prepun različitih seruma, maski i hidratantnih krema koji ciljano deluju na različite izazove kože (moj je takav!). I dok korišćenje deset različitih proizvoda može učiniti da se osećamo kao tehnološki stručnjaci za negu kože, ponekad samo želimo da naše rutine budu jednostavne i efikasne. Zar ne bi bilo sjajno pronaći sastojak koji može da pomogne u smanjenju bora, borbi protiv pigmentacije i poboljšanju kože sklone aknama u jednom potezu? Ubacite niacinamid! 

Šta je niacinamid? 
Niacinamid, takođe nazvan nikotinamid, je oblik vitamina B3. To je vitamin rastvorljiv u vodi i esencijalni hranljivi sastojak koji je od vitalnog značaja za mnoge funkcije u telu, poput funkcije mozga, varenja i optimalnog zdravlja nervnog sistema. Takođe pomaže našim ćelijama da daju energiju za efikasan rad, važan je za obnavljanje DNK i stekao je popularnost kao sastojak za negu kože zbog mnogih blagodati. 

Pa, šta niacinamid čini za kožu? 
• Pomaže u smanjenju bora i finih linija
• Pomaže u smanjenju pigmentacije, melazme i osvetljavanju kože
• Može pomoći u poboljšanju kože sklone aknama
• Pomaže u vidljivom smanjenju veličine pora
• Pomaže u stimulisanju proizvodnje kolagena
• Poboljšava izgled beživotnog tena
• Jača kožnu barijeru što pomaže u poboljšanju hidratacije kože
• Može pomoći u poboljšanju elastičnosti kože
• Takođe može povećati efikasnost proizvoda dizajniranih za suvu, osetljivu, zrelu i kožu sa aknama

Vau! Sve ovo, u samo nekoliko kapi! Dakle, ako želite da pojednostavite svoju rutinu ili ne želite da potrošite svoj teško stečeni novac na negu kože, niacinamid je savršeno rešenje!

Gde mogu da pronađem niacinamid? 
Mnogi naši proizvodi sadrže niacinamid, a često imaju dodatne aktivne sastojke i tehnologije koje u kombinaciji sa niacinamidom pružaju još bolje rezultate. Evo nekoliko naših predloga: 
NovAge Ecollagen noćna krema protiv bora 
NovAge maska za revitalizaciju
Optimals Antioxidant serum

Tekst: