Pitajte stručnjaka: Kako da stvorim blistavi make-up look koji traje ceo dan?

Želite da usavršite svoj make-up look? Postoje različiti načini, u zavisnosti od tipa kože. Zamolili smo londonski make-up artist duo Pamelu i Andreu da sa nama podele svoje najbolje savete.

"Veoma je važno da se koža pravilno pripremi pre nanošenja bilo kakve šminke.  Dobrom pripremom pomoći ćete da šminka bude postojanija, pa čak i da se izjednači ton kože.  Ipak, postoje različiti tipovi kože i to uvek treba da imamo u vidu. Čitajte dalje kako biste saznali kako da svoj izgled prilagodite tipu svoje kože", objašnjavaju Pamela i Andrea .

1 korak.  Nega kože
Za masnu i kombinovanu kožu: "Tonik-sprej  je odličan početak, da umirite kožu i regulišete proizvodnju sebuma. Zatim bismo dodali hidratantnu kremu lagane teksture na spoljašnji deo lica (linija vilice, slepoočnice i jagodice) izbegavajući centralna područja koja se maste. Sačekajte malo da se upije, a zatim dodajte podlogu protiv suvišog sjaja  na T-zonu."

Za suvu kožu: "Nežan piling  je odličan način za početak. On će vas osloboditi odumrlih ćelija i dozvoliti da koža upije proizvode koji slede. Možete koristiti sheet masku sa hijaluronskom kiselinom  da biste pružili dubinski podsticaj hidrataciji, a zatim dodati hidratantnu kremu  bogate teksture."

2. korak.  Hajlajter
Za masnu i kombinovanu kožu: "Nakon matirajuće podloge na T-zonu, ili celo lice, sledeći korak bi bio nanošenje tečnog hajlajtera na bilo koju tačku lica koju biste želeli da naglasite . Ovo bi na primer mogle biti jagodice, luk obrva, slepoočnice i nos."
Za suvu kožu:
"Odličan savet je da pomešate kap tečnog hajlajtera sa hidratantnom kremom za dodatni sjaj. Kod veoma suve kože možete lagano da nanesete hajlajter na celo lice preko hidratantne kreme, pre nego što dodate tečni puder."
 
 

3. korak. Osnova šminke
Za sve tipove kože: "Bez obzira na tip kože, koristite puder. Oni kremasti i tečni se neprimetnije stapaju i naglašavaju blstavost."
"Sledeći korak za sve tipove kože je izjednačavanje tona kože. Prstima nanesite malu količinu svog omiljenog tečnog pudera  – nanesite ga samo na područja gde je to potrebno a ne na celo lice. Prsti će zagrejati teksturu proizvoda što će omogućiti da se šminka neprimetnije uklopi."
"Sada je vreme za četkicu  i korektor  po izboru. Koristite samo na oblastima kojima je to potrebno, kao na primer na područjima koje nije dobro prekrio tečni puder. Prstom lagano izjednačite, kako biste dobili besprekornu završnicu."

 

4. korak.  Dodavanje boje i definicije
Za sve tipove kože: "Kremasti bronzer nanesite gustom, ali mekom četkom. Laganim dodirom utapkajte na jagodice i vilicu. Ovo zagreva lice i daje mu dimenziju. "
"Istom tehnikom tapkanja nanesite kremasto ili tečno  rumenilo na željeno područje. Za okruglo lice stavite rumenilo na duž jagodica za efekat izduženijeg lica, a ako imate četvrtasto lice sa naglašenim jagodičnim kostima, nanesite rumenilo na same jagodice."

5. korak.  Završni dodir
"Da bismo dobili željeni izgled, i  da bi on trajao ceo dan, dodajte malu količinu prozirnog pudera na bilo koje oblasti koje ne želimo da osvetlimo. Za masnu kožu ovo bi bilo duž T-zone i oko nosa. Za poslednji korak koristite sprej za fiksiranje.  Međutim, za suvu kožu preskočite korak s puderom i odmah pređite na sprej."
To je to, gotovi ste! Vaš blistavi make-up look je spreman i trajaće celi dan.