Inspiracija iz okeana: vodeći trend lepote

Stigao nam je novi talas proizvoda za negu lepote, modnih i velnes proizvoda inspirisanih okeanom. Od fascinacije plavom šminkom do reflektujućih tekstura sa modnih pista, evo kako da nosite “vodeni” trend ove sezone.

Vitamin sea (si - morski)

Uroite duboko u složene “morske” sastojke proizvoda za negu kože, kao što su ekstrakt kavijara, morskih algi i morske koprive Pacifičkog mora, svi u službi veče sposobnosti kože da povrati jedrinu. Međutim, sa preko 6000 vrsta, alge su najpopularniji sastojak koji na kožu deluje antioksidansno. Posebno crvena alga, poznata po tome da hidrira i umiruje kožu – a bori se I protiv slobodnih radikala koji kožu pospešuju procese starenja kože. Gledate li na alge sada drugačijim očima?

poručite Optimals Aqua kolekciju ovde

Dragulji okeana

Od torbi do haljina, ova sezona je manje nautička - sirene su više u trendu. Razmišljajte o srebrnim i plavim šljokicama, tkaninama kao ogledalo i sjajnim materijalima sa teksturom.

Čišćenje uz mehuriće

Svi znamo da je u osnovi većine proizvoda za negu kože “aqua”, poznatija kao voda, ali u Južnoj Koreji postoji novi trend čišćenja kože gaziranom mineralnom vodom. Zastupnici ovog trenda veruju da mehurići vazduha mogu isporučiti kiseonik duboko u kožu. Mi ćemo se držati klasičnog načina - ispijanja mineralne vode, a vi?

Blue Wonders

Tvorci parfema pokušavaju da smeste u bočicu miris letnjeg odmora, pa se morska so sve češće nalazi u srcu mirisa inspirisanih okeanom. Uzmite novu tolaetnu vodu iz Oriflame-a, tvorca Domitil Bartiera (Domitille Bertier), Blue Wonders. Ona je stvorila jedinstveni molekul nazvan “morski eliksir”, baziran na ekstraktima morske alge, začinjen neodoljivim, osvežvajućim notama morske soli. Kako je objasnila: “Blue Wonders je čist morski užitak, blaženo opuštajući.”

Suplementi iz mora

Ljudsko telo može da stvori većinu masti koje su mu potrebne, a izuzetak su Omega-3 masne kiseline, esencijalne masti koje mora uzimati hranom. Najpopularniji izvor Omega-3 su masne ribe, kao što je losos. Još jedan kultni sastojak podvodnog sveta je spirulina, plavo – zelena alga koja sadrži esencijalne vitamine i amino kiseline. Ili probajte astaksantin, koji prirodno postoji u određenim algama, a moćan je antioksidant koji deluje na procese strenja kože.

Duboko plavetnilo

Ove sezone plava je, van svake sumnje, nijansa koju morate nositi. Od dramatične, kobaltno plave šminke za oči do marinsko - plavih lakova za nokte, upućeni sa modnih pista potvrđuju da su to proizvodi koje morate imati u neseseru.

Tekst: Sophia Marinho de Lemos

 Tekst: Fotografije: Getty images