Sastojak u centru pažnje: hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je u sastavu proizvoda za negu kože sa dobrim razlogom. Često ovom čudesnom sastojku možemo da zahvalimo na svežem i hidriranom izgledu koji je svima na listi želja. Evo zašto bi trebalo da dodate ovaj čudesni sastojak u svoju dnevnu rutinu!

Sve što želimo je blistava, hidrirana koža, a hijaluronska kiselina je pouzdan sastojak za negu kože koji nam to pruža. U svetu nege kože poznat je po svojim neverovatnim hidratantnim svojstvima, ali šta je to i zbog čega je tako neverovatno? 

Šta je hijaluronska kiselina? 
Hijaluron ne dolazi samo u otmenim bočicama sa serumom. Telo zapravo samostalno proizvodi hijaluronsku kiselinu kao deo naše kože i vezivnog tkiva. To je ključni molekul koji učestvuje u vlažnosti kože i deo je prirodnog hidratantnog faktora kože (NMF). NMF je niz supstanci koje se prirodno javljaju u gornjem sloju kože i pomažu joj da bude zaštićena, vlažna i podatna. 

Šta hijaluronska kiselina čini za kožu?  
•Ona je magnet za vlagu koji je privlači i vezuje
•Dubinski hidrira, neguje i štiti kožu
•Podržava i jača kožnu barijeru
•Omekšava i zaglađuje grubu ili suvu kožu
•Podstiče fleksibilnost i sjaj kože
•Umanjuje i zaglađuje fine linije 

Kako hijaluronska kiselina deluje? 
Hijaluronska kiselina je humektant, što znači da privlači vlagu i može zadržati do 1000 puta veću težinu vode od sopstvene težine - tako da je ona pravi maher za održavanje hidratacije kože! Natapa gornji sloj kože neophodnom vlagom, omekšava i zaglađuje neravnu kožu kako bi izgledala divno svilenkasto i blistavo. Dakle, ako se vaša koža oseća suvom, grubom ili beživotnom, hijaluronska kiselina bi trebalo da bude vaš izbor.

Hijaluronska kiselina je takođe deo NMF-a u gornjem sloju kože kome je potrebna za efikasan rad zaštitne kožne barijere. Zapravo pomaže u jačanju kožne barijere i sprečava gubitak vlage! Takođe daje koži neverovatna svojstva poput toga onih da je čini snažnom, fleksibilnom, elastičnom i prilagodljivom.

Uvereni smo da bi hijaluronska kiselina trebalo da bude deo svačije rutine, i to ne samo ako ste za blistavi ten i hidrataciju. Pogodana je za sve tipove kože, ali posebno za one sa suvom kožom. Kako starimo, naša koža je podložnija isušivanju jer prirodni elementi kože potrebni da zaustave gubitak vlage počinju da opadaju, čineći je sklonijom boranju. Dakle, ako ste počeli da dobijate linije i bore, možda ćete poželeti da saznate da to hijaluronska kiselina izglađuje bore i ima momentalni efekat jedre kože. 

Koja je razlika između hijaluronske kiseline i natrijum hijaluronata? 
Oboje su vrlo efikasni u hidrataciji, ali razlika je u tome što je hijaluronska kiselina čisti oblik koji se prirodno nalazi u telu, a natrijum hijaluronat je solni oblik hijaluronske kiseline. Čista hijaluronska kiselina je veliki molekul koji se ne upija u kožu kao natrijum hijaluronat, ali ipak hidrira i osvežava površinu kože. Hijaluronska kiselina male molekulske težine može lakše prodreti u kožu. 


Gde možete naći hijaluronsku kiselinu? 
Hijaluronska kiselina se često nalazi u serumima i kremama, ali najbolje rezultate ćete postići ako se hijaluronska kiselina koristi kao deo rutine nege kože, gde svaki proizvod deluje na optimizaciju hidratacije, blistavosti i glatkoće.

 

Mnogi od naših proizvoda sadrže hijaluronsku kiselinu, ali evo nekoliko predloga: 
Novage Ecollagen serum protiv bora  
NovAge Time Restore revitalizujući serum 
NovAge Ultimate koncentrovani serum za lifting efekat 
Optimals Age Revive serum protiv starenja
NovAge Intense Skin Recharge noćna maska za lice 
Optimals Insta-cool gel flasteri 

Tekst: