Sastojak u centru pažnje: mlečna kiselina

Ako želite glatku kožu, onda ne tražite dalje: mlečna kiselina je tajni sastojak koji ste tražili!

Ako tek započinjete putovanje kroz negu kože, možda ste već čuli - ili počeli da koristite - proizvode poput retinola, pa čak i vitamina C. Ali iako mlečna kiselina zvuči zastrašujuće, mi smo ovde da razbijemo predrasude. 
Zapravo, mlečna kiselina je AHA koja je veoma omiljena u kozmetičkoj industriji zbog toga što je prava zvezda pilinga - ključni igrač za zaglađivanje grube kože i finih linija, ali naročito čineći to istovremeno dok održava hidrataciju i jedrinu kože.

Šta je mlečna kiselina? 
Mlečna kiselina je vrsta AHA (alfa-hidroksi kiselina) koja je jedan od najefikasnijih pilinga kože, promovišući promet ćelija i podstičući nove ćelije da izađu na površinu. Takođe je deo sopstvenog PHF kože (prirodni hidratantni faktor) koji je presudan za održavanje elastičnosti i hidratacije kože.

Pa, šta mlečna kiselina čini za vašu kožu?

•Neverovatan piling
•Učvršćuje, zgušnjava i zaglađuje
•Povećava vlažnost kože
•Posvetljava, naglašava blistavost

Kako deluje mlečna kiselina?

Mlečna kiselina rastvara „lepak“ između ćelija kože, omogućavajući odbacivanje odumrlih ćelija sa površine, tako da se nove ćelije mogu izbiti na površinu. Zahvaljujući neverovatnim mogućnostima pilinga, čini kožu glatkijom na dodir i vidljivo blistavijom otkrivajući svetliju, glatku put. Deluje dobro kao posvetljivač pigmenta, smanjujući tamne fleke i ujednačavajući ten.

Iako mlečna kiselina deluje slično glikolnoj kiselini, ona ne prodire toliko u dubinu zbog veće molekulske mase. To znači da deluje malo sporije, ali je i nežnija, tako da je većina tipova kože dobro podnosi. Često je mogu koristiti i oni sa osetljivom kožom! 

Pri nižim koncentracijama mlečna kiselina je humektant, pa pomaže u hidrataciji kože - što bi mogao biti bolji izbor od glikolne kiseline za one koji imaju suvu kožu.


Šta treba tražiti?
PH i pKa su dva faktora koja utiču na efikasnost glikolne kiseline. PH i koncentracija glikolne kiseline su važni jer niži pH i veća koncentracija znače bolje, brže rezultate. pKa je specifična mera jačine kiseline.

Glikolna kiselina i mlečna kiselina imaju pKa od 3,8; da bi najbolje funkcionisala, pH formule u kojoj se nalazi trebalo bi da bude veoma blizu ove. ProCeuticals AHA piling rastvor  ima pH opseg od 3,8 - 4,2, idealan za efikasne rezultate.

Kao i svaka kiselina ima potencijal da iritira kožu, pa se preporučuje test na koži! I uvek imajte na umu da koristite kremu sa zaštittnim faktorom jer može povećati  osetljivost na UV zrake.

Profesionalni savet:
Naš ProCeuticals AHA piling rastvor s glikolnom i mlečnom kiselinom ima pH za optimalnu efikasnost za sve tipove kože