Sastojak u centru pažnje: PHA

PHA menja igru kada je u pitanju piling kože, a mi razumemo zašto! Upoznajte se sa ovom novom generacijom AHA i saznajte šta je čini sastojkom koji morate koristiti.

Ako imate problema sa aknama, grubom kožom ili finim linijama, možda su vam već poznati hemijski pilinzi poput AHA i BHA. Kao entuzijasti nege kože, mi prosto volimo te efikasne pilinge koji čine da naša koža izgleda glatko i blistavo.

Za one koji se prvi put susreću s kiselinama za negu kože, može izgledati zastrašujuće da ih stave na kožu; ali ne brinite, one su potpuno bezbedne. Međutim, ljudima sa osetljivom kožom AHA i BHA mogu biti malo prejake, zbog čega smo toliko srećni što su PHA ušle na tržište. 

Šta su PHA? 
PHA ili polihidroksi kiseline su hemijski piling za višestruku korist. Nazvane su „novom generacijom AHA“, jer imaju sličnu efikasnost kao AHA, ali su nežnije prema koži, što ih čini odličnim za ljude koji smatraju da su AHA i BHA prejake. Za razliku od većine drugih piling kiselina, PHA čak i hidriraju kožu dok deluju!    

Šta PHA čine za kožu? 
•Efikasni i nežni piling - mogu ih tolerisati osobe sa osetljivom kožom
•Glatka i pročišćena nijansa i tekstura kože
•Omekšavaju grubu kožu
•Osvetljavaju put i umanjuju fine linije
•Hidriraju
•Štite kožu od slobodnih radikala izazvanih npr. UV zracima i zagađenjem 

Kako PHA deluju? 
PHA deluju tako što slabe „lepak“ (keratin) koji zadržava odumrle ćelije kože na okupu, tako da mogu da se uklone i otkrivaju novu, svežu kožu ispod i podstiču obnavljanje. Budući da se PHA sastoje od većih molekula od AHA, oni sporije prodiru u kožu što ih čini nežnijim i generalno pogodnijim za sve tipove kože.

Gde mogu da pronađem PHA? 
Ako želite da pronađete proizvode sa PHA, obratite pažnju na laktobionsku kiselinu, galaktozu i glukonolakton koji su sve različite vrste polihidroksi kiselina. Kao i uvek kod kiselina, počnite polako i napravite test kože kako biste bili sigurni da je kompatibilna sa vašom kožom, a iako PHA ne povećavaju vašu osetljivost na UV zrake, predlažemo da koristite zaštitu od sunca kako biste zaštitili kožu.

Ako želite da isprobate PHA, predlažemo da započnete sa našim Pure Skin asortimanom, koji sadrži glukonolakton u određenim proizvodima. Formulisan je za sve tipove kože, ali može biti posebno koristan za one koji imaju masnu kožu ili kožu sklonu aknama. Glukonolakton u proizvodima Pure Skin kolekcije pomaže u čišćenju površine kože od odumrlih ćelija, jača kožnu barijeru, smanjuje gubitak vode i ima blago zaštitni antioksidativni efekat. 

Evo nekoliko proizvoda iz asortimana koje možete isprobati: 
Pure Skin Clarifying tonik
Pure Skin matirajući I rashlađujući losion za lice