Od TV ekrana do ostvarenja poslovnog sna

Kada smo pitali kolegu da opiše Silvanu Zdravkosku u tri reči, odgovorio je: profesionalna, mirna i apsolutno ljupka. Ne bismo se mogli više složiti. Bivša televizijska voditeljka i ljubitelj životinja postaće najuspešnija priča Makedonije. Ako tražite inspiraciju, pročitajte ovu priču.

Bili ste TV voditeljka pre nego što ste se pridružili Oriflame-u; kako ste otkrili ovaj brend?
Da, pet godina bila sam članica tima "Friends" - televizijske emisije o kućnim ljubimcima. Oriflame sam otkrila u srednjoj školi, dobu kada svaka mlada žena započinje potragu za savršenim brendom kozmetike. 

Kako ste započeli svoju priču u Oriflame-u?
Pridružila sam se Oriflame-u kao konsultant jer sam želela da uživam u svim benefitima koje imaju konsultanti i jer sam volela - a i dan danas volim - ceo brend. Za vreme studija, tražila sam priliku da zaradim nešto novca  i pošto sam već poznavala mog sjajnog sponzora Vukicu, otkrila sam Oriflame Poslovnu priliku i ubrzo shvatila da je to idealan posao za mene. 

Upoznaćete ljude koji su vam slični, sa duhom, strašću i pozitivnom Oriflame energijom...

Kako poredite karijeru na televiziji sa onom u Oriflame-u?
Zapravo mislim da su veoma slične. Rad sa životinjama me ispunjava pozitivnošću baš kao i rad s ljudima. Obe profesije su pune sjajne energije - uz to, Oriflame nikada ne testira svoje proizvode na životinjama! 

Sa samo 26 godina, samo vas tri kataloga dele od toga da postanete najmlađi Direktor u Makedoniji; kako se osećate zbog toga?
Baš sam uzbuđena! Jedva čekam da prođu ovi katalozi - to će biti moj najveći uspeh do sada. 

Šta bio bio vaš savet drugim ženama koje pokušavaju da izgrade poslovanje u ovoj branši?
Osećam se počašćenom što mogu sa drugima da podelim mogućnosti koje nudi Oriflame, kada je reč o izgradnji poslovanja i karijere. Imate fleksibilno radno vreme, okruženi ste prelepim ženama, imate priliku da isprobate najnovije kozmetičke proizvode i znate šta su trenutni trendovi; po mom mišljenju, ovo je savršen posao za modernu ženu 21. veka. 

Da li ste ikada koristili društvene medije za širenje poslovanja?
Da, naravno! U dobu društvenih medija, definitivno je neophodno da ih koristimo. Posedujem Facebook stranicu koja mi pomaže u promovisanju poslovanja i privlačenju mladih žena da postanu dеo mog tima. 

Imate vlastitu školu lepote u Makedoniji; kako ste došli do te ideje?
Svaka žena želi da izgleda lepo, zaradi novac i uz to se zabavlja; samo sa Oriflame
-om, možete imati sve! Ali ako stvarno želite da izgledate lepo, morate da znate prave trikove, tako da sam odlučila da ih podelim s onim ženima koje žele da zarađuju sa mnom. Tako je nastala moja škola lepote; do danas je kroz nju prošlo preko 100 devojaka. 

Sa Oriflame-om ste putovali u Egipat i Španiju - šta je sledeće?
Verujem da će to biti "50th anniversary Gold Conference"; to je moj san još otkad sam počela da radim za Oriflame.

Kako izgleda jedna tipična konferencija?
Neverovatno je na konferencijama, stvarno morate da da doživite jednu Oriflame konferenciju da shvatite o čemu govorim. Ako imate dovoljno novca u životu, možete da posetite bilo koju destinaciju na svetu, ali takva vrsta energije, stil organizacije i zabava su potpuno jedinstveni za Oriflame - nećete to naći nigde drugo.  

Šta vam je najdraže u putovanjima sa Oriflame-om?
Kao što sam i ranije napomenula, Oriflame organizuje konferencije na veoma profesionalan način; ali od svega su mi ipak najdraži ljudi koje upoznaš. Oni su vam slični, sa istim duhom, strašću i pozitivnom energijom - jednostavno to obožavam! 

Koja bi to bila vaša destinacija iz snova?
Kada sam bila dete, znala sam reći da bih volela za medeni mesec otići u Egipat. Ipak, Oriflame me je tamo odveo još i pre nego što sam se udala! Sada moram da smislim novu destinaciju za medeni mesec. Iskreno, oduvek sam htela da posetim Rusiju i nadam se da će mi se ostvariti i taj san. Videćemo šta će se desiti u budućnosti! 


Tekst: Fotografije: Aleksandar Lazarov