Njen put ka vrhu

Da ste, pre sedam godina, rekli Diani Sachirciuc da će u Moldaviji držati najveću Oriflame titulu, 60 puta leteti avionom u 20 različitih zemalja, udati se I biti majka dvoje dece, ona vam ne bi verovala. Sa 28 godina, ona je na vrhu – budite spremni da vas njena priča inspiriše!

Priključili ste se kompaniji Oriflame sa 22 godine, šta vas je inspirisalo da pokrenete sopstveni biznis vezan za kozmetiku?

Mogućnost da izgradim sopstveno poslovanje oduvek me je inspirisala. Želela sam da iskoristim svoj potencijal u potpunosti, sanjala sam o tome da radim nešto čiji će rezultati zavisiti isključivo od mene; to je dragoceno osećanje, koje nisam mogla da osetim radeći za drugoga.

Da li ste oduvek voleli kozmetičke proizvode?

Da, uvek sm volela šminku i ono što mi ona pruža, da izgledam najbolje moguće. Oriflame mi je pomogao da ostvarim još jedan svoj san: da kupujem šminku koliko god želim!

Sa 28 godina, a za samo šest godina rada, dostigli ste najveću poziciju u Moldaviji! Koja je tajna vašeg uspeha?

Istina je! Imala sam samo 27 godina kada sam postala Senior Dijamantski Direktor. Po mom mišljenju, tajna uspeha leži u pozitivnom stavu, postavljanju pravih prioriteta i elementarnom osećanju odgovornosti; znam da moj uspeh zavisi isključivo od mene – to je važno upamtiti.

Od uključenja u Oriflame, putovali ste po celom svetu; koja je vasa omiljena destinacija?

Za ovo kratko vreme koliko sam sa kompanijom Oriflame, posetila sam gotovo 20 zemalja! Najupečatljiviji mi je bio moj prvi put na Tajland, 2013. godine – imao je veliki uticaj na moj život.

 

“Imam slobodu da svoje vreme i svoj rad organizujem onako kako meni odgovara”

Da li ste dosta putovali i pre ulaska u Oriflame?

Pre Oriflame-a nisam mnogo putovala i nikada nisam letela avionom; sada, za samo četiri godine, letela sam 62 puta! Bila sam na Zlatnim, Menadžerskim i Dijamantskim konferencijama, a pozivana sam da govorim i na drugim događanjima. 

Sjajno, vi ste baš mnogo putovali! 

Nedavno sam pravila kolaž od svojih nadanja i snova i napisala sam da želim da putujem četiri puta godišnje – tokom prethodne godine, putovala sam šest puta sa Oriflame-om. Ovakva putovanja su mnogo više od odmora ili službenog puta, ona predstavljaju novi način života; inspirativnog života za koji sam spremna mnogo da radim!

Šta je najbolje na Oriflame konferencijama?

Zaista ne mogu da se odlučim! Putovanje sa kompanijom Oriflame ima potpuno drugu dimenziju: sećam se obroka u “Emirates Palace”, luksuznom hotelu u Abu Dabiju, u društvu najboljih prijatelja – to je bilo nezaboravno iskustvo koje sebi nikada ranije nisam mogla da priuštim.

Koja bi bila destinacija iz vaših snova?

Destinacija o kojoj sanjam je Rio de Žaneiro. Kada sam počinjala rad sa Oriflame-om, održavala se  Dijamantska konferencija u Riu – verovatno me je to motivisalo da dostignem titulu Dijamantskog direktora! Želela bih da odem tamo, u Tokio i na Antarktik – ali postoji još mnogo mesta koje bih takođe želela da posetim!  

Koristite li internet za preporučivanje i regrutovanje u svojoj mreži? Ako da, na koji način?

Ne koristim internet da bih regrutovala, ali ga koristim za mnoge druge stvari. Moja generacija ne razmišlja onlajn ili oflajn – za nas, to je samo način komunikacije. Koristim ga u poslovanju, kako bih održavala odnose sa ljudima i promovisala stil života koji Oriflame pruža – sve to bi bilo znatno teže bez interneta!

Imate sina a nedavno ste dobili i ćerkicu – kako usklađujete vođenje poslovanja sa ulogom majke?

Već sam bila u kompaniji Oriflame kada sam se udala, dobila sina, a pre samo tri nedelje i ćerku. Uspeh me je uvek inspirisao, kao i moćne žene koje takođe dosta vremena provode starajući se o svojim porodicama i podižući decu – u tom smislu, Oriflame mi je pomogao da ostvarim svoj san: Imam slobodu da svoje vreme i svoj rad organizujem onako kako meni odgovara u odnosu na prioritete Pa kako uspevam sve da uskladim? Na najharmoničniji mogući način.Tekst: Fotografije: Fabio Lorenzo Yusana